background img
banner
banner

Οριστικοποίηση κινήσεων για τη Φυσικοθεραπεία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙ’ ΑΠΟΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Εβδομάδα προγραμματισμού δράσεων και κινητοποιήσεων για τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας θα είναι αυτή που ξεκινά σήμερα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας πριν από δέκα ημέρες.

Για απόψε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει συγκαλέσει σε σύσκεψη για το θέμα, τους υπόλοιπους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ΄΄προκειμένου να λάβουμε οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις στο θέμα διεκδίκησης της παραμονής της Φυσικοθεραπείας, καθώς και για όποιοι άλλο θέμα έχει προκύψει΄΄, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στo protionline.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα να ακολουθηθεί η νομική οδός αφού αποτιμηθεί η ζημιά που θα προκληθεί από την απόφαση της μεταφοράς της Σχολής στην Πάτρα.

Παράλληλα να ξεκινήσει και μια αστική διαδικασία αξίωσης αποζημίωσης που με πρόχειρες εκτιμήσεις μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκ. ευρώ τα οποία θα κληθεί να καταβάλει το κράτος για τη μη τήρηση της συμφωνίας μεταξύ δήμου Αιγίου και ΤΕΙ Πάτρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα εξεταστεί η πρόταση ανάθεσης της διαδικασίας σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών.

Όσον αφορά στη μορφή των λαϊκών κινητοποιήσεων, το σώμα είχε υιοθετήσει την πρόταση του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου για οργάνωση αυτοκινητοπομπής και μοίρασμα ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς που θα περνούν τα διόδια του Ελαιώνα, ανάρτηση πανό στην είσοδο και την έξοδο της πόλης, διεξαγωγή forum με τη συμμετοχή και άλλων δήμων που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με τη μεταφορά σχολών, πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης με τη συμμετοχή των φοιτητών της Σχολής Φυσικοθεραπείας και των φορέων, καθώς και δυναμική παρουσία στο υπουργείο Παιδείας με την απαίτηση να ανοίξουν οι πόρτες και η πολιτική ηγεσία να ακούσει τη… φωνή της Αιγιάλειας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr