background img
banner
banner

1ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης από ΔΗΚΕΠΑ και ΕΕΛ

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΑ ΠΟΙΗΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΨΑ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022) που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, μετά από σχετική πρόταση- πρωτοβουλία του Αιγιαλέα ποιητή – λογοτέχνη κ. Αθανασίου Τρίψα, εντάσσει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της, τον 1ο για την περιοχή, Λογοτεχνικό – ποιητικό Διαγωνισμό.
Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από κοινού με την ΕΕΛ (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών) γεγονός που δίνει μεγαλύτερη οντότητα στο θεσμό και διαφάνεια ως προς τα αποτελέσματα εκείνων που θα τύχουν διάκρισης.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναβάθμιση και η προβολή της λογοτεχνίας της Αιγιάλειας, την οποία υπηρετούν και τιμούν με τις διακρίσεις τους σε ανάλογους διαγωνισμούς αρκετοί άνθρωποι του τόπου.

Η τελετή απονομής προσδιορίζεται προς τα τέλη Αυγούστου και θα γίνει στο ανοικτό αμφιθέατρο «Γεώργιος Παππάς».

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Θέμα του διαγωνισμού: Ελεύθερο
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, γράφουν σε ελληνική γλώσσα και διαμένουν ακόμα και σε αλλοδαπή χώρα. Συμμετέχετε στον διαγωνισμό με ένα ποίημα που δεν θα υπερβαίνει τους 32 στίχους σε οποιαδήποτε ποιητική μορφή (Ελεύθερη ή Ρυθμομετρική). Το ποίημα πρέπει να είναι γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε μορφή γραφής Arial Narrow 14. Το διαγωνιζόμενο ποίημα θα πρέπει να μην έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ή να έχει βραβευτεί σε άλλο διαγωνισμό. Τα ποιήματα θα αποστέλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνον το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, πάνω δεξιά, μέσα σε φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται, στη θέση του αποστολέα, μόνον το ψευδώνυμο. Μέσα θα υπάρχει μικρότερος φάκελος σφραγισμένος, πάνω στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου και μέσα θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου, e-mail και ο τίτλος του ποιήματος). Τα ποιήματα πρέπει να σταλούν με απλή ταχυδρομική και όχι συστημένη επιστολή μέχρι και την 21η Μαρτίου 2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:
Προς την ΔΗΚΕΠΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Ν. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου Αίγιο- Τ.Κ 25100 (Για τον ποιητικό Διαγωνισμό)
Τα ποιήματα θα κριθούν από 5μελή επιτροπή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2022. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Θα δοθούν 3 βραβεία, 3 έπαινοι και 5 τιμητικές διακρίσεις. Οι διακριθέντες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης μας.
Πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6973753229, κύριος Αθανάσιος Τρίψας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr