background img
banner
banner

Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας συνεργάζονται για την εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού του δήμου Αιγιαλείας. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και από ώρα 9:30 μέχρι 13:00, η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους του δήμου να προχωρήσουν άμεσα στην εμβολιαστική διαδικασία, με το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν και να εξυπηρετηθούν από το κινητό συνεργείο εμβολιασμού, θα μπορούν να εμβολιαστούν είτε για την α’ δόση, είτε για τη δεύτερη είτε για την αναμνηστική (γ ‘) δόση, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό τους αριθμό ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Στόχος των δύο συνεργαζόμενων φορέων είναι να αυξηθεί το τείχος ανοσίας των πολιτών της Αιγιαλείας, να μειωθεί η διασπορά της νόσου και κατ’ επέκτασιν να μειωθούν τα νοσηλευόμενα κρούσματα στις νοσηλευτικές μονάδες και οι θάνατοι εξαιτίας του covid 19.

Σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Όπως μετέφερε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα συντονισμού δράσεων κατά του κορωνοϊού, Μαρία Σταυροπούλου, ΄΄η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την 6η ΥΠΕ αλλά και της μέριμνας του δήμου μας ώστε να στηριχθεί η όλη προσπάθεια του εμβολιασμού για τη θωράκιση της υγείας των συμπολιτών μας. Γι’ αυτό άλλωστε πραγματοποιούμε με μεγάλη συχνότητα δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, οι οποίες αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αποφυγής της διασποράς του covid-19΄΄.

Συμβολή στον κατ’ οίκον εμβολιασμό

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η κ. Σταυροπούλου επισήμανε πως ο δήμος Αιγιαλείας βρίσκεται «στο πλευρό» των πολιτών που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, σημειώνοντας: ΄΄Καθημερινά, διαθέτουμε όχημα και οδηγό για κατ’ οίκον εμβολιασμό με πλήρες πρόγραμμα που εκτίνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον δήμο μας, ούτως ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα και στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν΄΄. ΄΄Σαν δήμος, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς αλλά και σε διαρκή επαγρύπνηση, στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην επιχείρηση θωράκισης του πληθυσμού του δήμου μας από τον κορωνοϊό΄΄.

Έλεγχος με rapid την Παρασκευή στην Αιγείρα

Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος, ΄΄στο πλαίσιο των δειγματοληπτικό ελέγχων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος με rapid tests την προσεχή Παρασκευή στην Αιγείρα΄΄.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία και τους συμπολίτες μας»

Να σημειωθεί ότι και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε συμφωνήσει πως πρέπει και ο δήμος να ενισχύσει την προσπάθεια στην κατεύθυνση της επικοινωνίας του εμβολιασμού, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι είχε συνεννοηθεί με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ ώστε και ο δήμος να συμβάλει όσο μπορεί. Μάλιστα, πολύ εύστοχα ο δήμαρχος σχολίασε: ΄΄Συμφωνώ ότι να πρέπει να ενισχυθεί το πρόγραμμα αυτό και να προωθήσουμε όσο μπορούμε τον εμβολιασμό, γι’ αυτό συνεννοήθηκα και με τον ΥΠΕάρχη και με τον διοικητή του νοσοκομείου. Δυστυχώς, ζούμε σε μία τρέλα, πολλοί έχουν γίνει… επιστήμονες και δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία. Δεν μπορεί ο καθένας να αποφασίζει για το τι θα γίνει με την υγεία των άλλων. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία και τους συμπολίτες μας΄΄.
Μάλιστα ο δήμαρχος περιμένει σήμερα και την επίσκεψη του Γιάννη Καρβέλη στο Αίγιο ώστε να μεταβούν μαζί στα Ψηλά Αλώνια όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα εμβολισμού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr