background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Καλή εμφάνιση αλλά χωρίς αντίκρισμα στην Κρήτη

ΕΧΑΣΕ ΜΕ 73-64 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

O Ήφαιστος/Αχιλλέας γνώρισε μια ακόμη εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο από τον Εργοτέλη για την 8η αγωνιστική του πρώτου ομίλου νότου της Γ΄ Εθνικής με σκορ 73-64 αλλά έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η ομάδα της Αιγιάλειας εμφανίζεται όλο και καλύτερη εκτός έδρας όσο περνούν οι αγωνιστικές αλλά για μία ακόμη φορά έμεινε μακριά από τη νίκη και παραμένει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο οδήγησε τους παίκτες της Αιγιώτικης ομάδας να αναζητούν πόντους με μακρινά σουτ, με τον Εργοτέλη να έχει ψυχραιμία στο παιχνίδι του και να παίρνει κεφάλι στο σκορ και τη διαφορά να φτάνει τους 8 πόντους στο κλείσιμο του ημιχρόνου. Ανάλογη και η συνέχεια του αγώνα με τον Εργοτέλη να έχει όμως σταθερά το υπέρ του προβάδισμα με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφιο αριθμό και παρά την αντεπίθεση του Ηφαίστου στα τελευταία λεπτά, να παίρνει την πολύτιμη νίκη. Πολύ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Κεφαλάς που σταμάτησε στους 28 πόντους ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μαχαιριανάκης, Μουμπάρης και Καραλής.

Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα της Αιγιάλειας στις 9 Ιανουαρίου του νέου έτους όταν και θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Θα υποδεχθεί τον Δίωνα Κυπαρισσίας, ένα ματς όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι μία από τις ομάδες που διεκδικούν επίσης την παραμονή. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει κατά σειρά, τον Διαγόρα Ρόδου στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, την Παναχαϊκή στην Πάτρα και ακολουθούν δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο Αίγιο με την Καλαμάτα και τον Αίολο Αγυιάς. Το επόμενο είναι στην Τρίπολη με τους Δρομείς, επιστρέφει στο Αιγιο και υποδέχεται τη Σφήκα Αμαλιάδας, εκτός με τον Γλαύκο, φιλοξενεί την προτελευταία αγωνιστική τον Εργοτέλη και ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στην Κυπαρισσία απέναντι στον Δίωνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-30 (ημίχρονο), 56-46, 73-64

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μαχαιριανάκης 21(2), Αθανασιάδης 2, Μαϊστρέλης, Γουμενάκης 5(1), Μπουραντάς, Δουλγεράκης, Μουμπάρης 14(1), Χριστοδούλου 10(2), Κουμάκης, Γιαννακόπουλος 3(1), Χαμηλάκης 5(1), Καραλής 13(1).

Ήφαιστος Αχ.: Μανωλόπουλος, Βεργανελάκης, Χριστόπουλος 5, Κεφαλάς 28(4), Ιατρόπουλος 4, Γιαννούτσος 11(1), Ντούλες, Γκόβας 3, Καραγιάννης 7, Οικονομόπουλος 6.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Γλαύκος – Αιολος 49-72
Εργοτέλης – Ήφαιστος/Αχιλλέας 73-64
Δίων – Παναχαϊκή 83-72
Διαγόρας – Καλαμάτα 71-58
Σφήκα Αμαλιάδας – ΣΔΥ Τρίπολης 56-46

Η βαθμολογία
Αίολος 7-1 13
Διαγόρας 6-2 14
Καλαμάτα 6-1 13
ΑΣΣ Αμαλιάδας 5-2 12
Γλαύκος 3-5 11
Εργοτέλης 4-2 10
Ήφαιστος/Αχιλλέας 2-6 10
Δίων 2-6 10
ΣΔΥ Τρίπολης 2-5 9
Παναχαϊκή 0-6 6

Η επόμενη αγωνιστική (9/1/2022)
Ήφαιστος/Αχιλλέας – ΓΑΕΤ Δίων ο Κυπαρισσεύς
Παναχαϊκή – Διαγόρας – Ρόδου
Καλαμάτα – Σφήκα Αμαλιάδας
Αιολος Αγυιάς – Εργοτέλης
ΣΔΥ Τρίπολης – Γλαύκος


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr