background img
banner
banner

Εκπρόθεσμη χαρακτήρισε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης ο Πρύτανης

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ – ΄΄Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ΄΄ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Γ. ΜΠΕΣΚΟΣ

Ικανοποιημένο για την οριοθέτηση κοινών στόχων με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών για δημιουργία γεωργικής σχολής Οίνου και Αμπέλου στο Αίγιο, εμφανίζεται το δημοτικό επιτελείο. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει αντίδραση στον ισχυρισμό του κ. Μπούρα ότι η αίτηση ανάκλησης της απόφασης της Συγκλήτου για μεταφορά του Τμήματος ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, είναι εκπρόθεσμη…

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιδημάρχου Αξιοποίησης – Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών του Πανεπιστημίου.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και νομικός σύμβουλος του δήμου Αιγιαλείας Γιώργος Μπέσκος ο οποίος ήταν αυτός που απέστειλε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης της Συγκλήτου που εισηγείται τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, ΄΄ο Πρύτανης ανέφερε στον αντιδήμαρχο πως η αίτηση ανάκλησης είναι εκπρόθεσμη, κάτι που δεν ισχύει και είναι προφανές ότι το είπε ελλείψει στοιχείων να αντικρούσει τα επιχειρήματά μας. Είναι απαράδεκτη η εμμονή του να μην συζητήσει το θέμα. Οι ισχυρισμοί ότι δήθεν η αίτηση είναι εκπρόθεσμη αντίκεινται στο διοικητικό δίκαιο και τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν ότι η αίτηση ανάκλησης μπορεί να ασκηθεί σε προθεσμία πέντε ετών από την προσβαλλόμενη πράξη. Συνεπώς, η απόφαση της Συγκλήτου είναι παντελώς αναιτιολόγητη. Είναι ενδεικτικό ότι στο στρατηγικό σχέδιο που αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών, για όλα τα Τμήματα για τα οποία επιχειρεί αναδιάρθρωση έχει αναλυτικούς πίνακες φοιτητών, κάλυψη θέσεων και συγκριτικά στοιχεία. Για το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου αναφέρει μόνο σε έξι γραμμές από το σύνολο των 24 σελίδων, ότι πρέπει να φύγει από το Αίγιο για να υπάρχει δυνατότητα άσκησης των φοιτητών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας΄΄.

Και συνεχίζει ο κ. Μπέσκος: ΄΄Αγνοούν προφανώς τόσο ο κ. Μπούρας όσο και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, ότι οι φοιτητές ασκούνται στο Νοσοκομείο Αιγίου. Το γεγονός δε ότι δεν είχε όπως στις άλλες σχολές, πίνακες που αφορούν την κάλυψη των θέσεων της Σχολής και τις βάσεις, καταδεικνύει την αδυναμία τεκμηρίωσης της απόφασης για τη μεταφορά της Σχολής΄΄. Και καταλήγει: ΄΄Είναι υποχρεωμένος νομικά άμεσα να ορίσει ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεως ανακλήσεως καθώς οι ισχυρισμοί περί δήθεν εκπρόθεσμης άσκησής της, υπό οιασδήποτε νομικής βάσεως, προσβάλλονται παρελκυστικά και εγείρουν έννομες συνέπειες΄΄.

Οριοθέτηση κοινών στόχος για σχολή Οίνου και Αμπέλου στη συνάντηση

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο σκέλος της συνάντησης του Πρύτανη με τον αντιδήμαρχο, όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της αντιδημαρχίας, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του Πανεπιστήμιου και του Δήμου, ενώ οριοθετήθηκαν οι κοινοί στόχοι για το εγχείρημα δημιουργίας γεωργικής σχολής Οίνου και Αμπέλου, που βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο και αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα ώστε να διασφαλιστεί η προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας της καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου στην Αιγιάλεια.

Στη συνάντηση με τον κ΄.Μπούρα συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας Χαράλαμπος Ροδόπουλος και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Πανεπιστημίου Διονύσιος Κατριμπουζας και Δημήτριος Γκανιάτσος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr