background img
banner
banner

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΟΥΤΟΥ – ΨΥΧΡΑΜΗ

Η πρόταση των παρατάξεων Χρ. Γούτου και Β. Ψυχράμη για τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας υιοθετήθηκε χθες από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, καθώς η εισήγηση της δημοτικής αρχής δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία αφού απορρίφθηκε την τελευταία στιγμή από τον δήμαρχο. Κοινώς αποδεκτές προτάσεις περιελάμβανε η εισήγηση της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» που ψηφίστηκε από τους συμβούλους της.

Δεν θα υπάρχει δικαίωμα αποβολής για ανάρμοστη συμπεριφορά

Ο Κανονισμός Λειτουργίας που προτείνει η αντιπολίτευση και αποφασίστηκε, περιλαμβάνει χρόνο ομιλίας έξι λεπτών για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων από πέντε που είναι σήμερα και τρία λεπτά για τους δημοτικούς συμβούλους από δύο που ισχύουν, κάτι που είχε γίνει αποδεκτό και από τη δημοτική αρχή διαμέσου της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Γιδά, κατά τη διάρκεια της διαπαραταξιακής που είχε συγκληθεί.

Η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο παρατάξεων είχε να κάνει με το δικαίωμα αποβολής από τον πρόεδρο του Σώματος, των συμβούλων που φωνασκούν ή υβρίζουν και υιοθετούν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η μεν δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη του κ. Παπακωνσταντινόπουλου συμφωνούσαν ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το δικαίωμα, ωστόσο η πρόταση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης που υιοθετήθηκε, αφαιρεί το δικαίωμα αποβολής. Πάντως η κ. Γιδά τόνισε πως το δικαίωμα αποβολής υπάρχει και στον πρότυπο κανονισμό και εφαρμόζεται παντού.
Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συζήτησης του θέματος, από πλευράς προέδρου προτάθηκε να αποσυρθεί το θέμα, καθώς δεν είχε εξεταστεί η εισήγηση της παράταξης Παπακωνσταντινόπουλου που κατατέθηκε μετά τη διαπαραταξιακή, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Γούτο και τέθηκε το θέμα προς συζήτηση.

Οι προσθήκες που πρότεινε ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος

Η πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου περιελάμβανε τρεις διαφοροποιήσεις και συγκεκριμένα: Η πρόσκληση να αποστέλλεται μαζί με τις εισηγήσεις τρεις ημέρες πριν τη συνεδρίαση, κάθε δεύτερη συνεδρίαση να καθιερωθεί η ώρα των φορέων (λαϊκή συμμετοχή) αφού η εκάστοτε παρουσία δηλωθεί τρεις μέρες πριν και να κατατίθενται γραπτές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Θέμα επιπέδου των συνεδριάσεων…

Ιδιαίτερο προβληματισμό πάντως και στους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους προκάλεσε τόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση όσο και στη χθεσινή συνέχειά της, ο παρατεταμένος χρόνος συζήτησης του εκάστοτε θέματος, οι τοποθετήσεις με πολλές επαναλήψεις, οι αντεγκλήσεις, οι ανταπαντήσεις και η ένταση που επικράτησε.
Μάλιστα, κατά πολλούς, η εξαντλητική διάρκεια της συνεδρίασης και το ύφος ορισμένων, απαξίωσε το Σώμα, με αναφορές και στο πώς αντιδρά ο κόσμος που παρακολουθεί μέσω του διαδικτύου τη συνεδρίαση και τι συμπεράσματα εξάγει…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr