background img
banner
banner

Η Ουκρανία βύθισε τη ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

Στη βύθιση της ναυαρχίδας του Πολεμικού της Ναυτικού προχώρησε η Ουκρανία, για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας συμμορφώθηκε με την εντολή να βυθιστεί η ναυαρχίδα της φρεγάτας Hetman Sagaidachny, η οποία ήταν υπό επισκευή, για να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ.

Εικόνες του πλοίου στην αποβάθρα στο λιμάνι του Μικολάιβ, μισοβυθισμένου και γερμένου στο πλάι, εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και η φρεγάτα κλάσης Krivak III/Menzhinskiy δεν αποτελεί σημαντική απειλή για τους Ρώσους, είναι η ναυαρχίδα του στόλου του Ουκρανικού Ναυτικού και αν έπεφτε στα χέρια των Ρώσων θα ήταν μια σημαντική νίκη προπαγάνδας για τη Μόσχα και θα λειτουργούσε επίσης ως τόνωση του ηθικού για τα στρατεύματά της. Η φρεγάτα κατηγορίας Krivak III, 3.500 τόνων, κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Κερτς της Κριμαίας και εντάχθηκε στο ουκρανικό πολεμικό ναυτικό τον Απρίλιο του 1993.

Διέθετε πυροβόλο καταστρώματος των 100 χιλιοστών, μικρότερα πυροβόλα, ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές χειροβομβίδων, σωλήνες τορπιλών και ελικόπτερο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Drive, η 30χρονη φρεγάτα υποτίθεται ότι δεχόταν επισκευές στο λιμάνι του Μικολάιβ όταν βυθίστηκε.

Όσο ήταν σε υπηρεσία η ναυαρχίδα χρησιμοποιήθηκε ευρέως: το 2008, έλαβε μέρος στην «Επιχείρηση Active Endeavour» στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για να αποτρέψει την κίνηση τρομοκρατών ή όπλων μαζικής καταστροφής. Το 2013, το πλοίο συμμετείχε στην «Επιχείρηση Ocean Shield» του ΝΑΤΟ, μια εκστρατεία κατά της πειρατείας στα ανοιχτά του Κέρατος της Αφρικής.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr