background img
banner
banner

Στα Ψηλά Αλώνια ο Επιτάφιος της Φανερωμένης

Με την πλατεία Αγίας Λαύρας, δυο χρόνια μετά το πρώτο λοκντάουν, να μη μπορεί να δεχτεί τον Επιτάφιο της Φανερωμένης, ελέω έργων που δεν ολοκληρώθηκαν, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σχεδιάζει φέτος διαφορετικά που απελευθερώνονται κάπως τα πράγματα από την πανδημία.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, θα φιλοξενήσει φέτος τον Επιτάφιο της Φανερωμένης και το κιόσκι την επιμνημόσυνη δέηση.
Η διαδρομή του Επιταφίου πρόκειται να είναι σύντομη, Φανερωμένη, Μητροπόλεως, Αράτου, Ψηλά Αλώνια και επιστροφή μπροστά από το Ηρώο στην Ρωμανιώλη, Μητροπόλεως, Φανερωμένη.
Φέτος δε θα συμμετέχουν πέντε επιτάφιοι όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην πλατεία, αλλά υπάρχει σκέψη να προσκληθεί ο επιτάφιος της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η πομπή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, θα ακολουθήσει την ίδια πορεία, κάτι που αποφάσισαν από κοινού ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο σε πρόσφατη αυτοψία τους, παρουσία παραγόντων του δήμου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr