background img
banner
banner

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και του Δικτύου NATURA

ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΧΕΛΜΟΥ – ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας (22 Μαΐου) και του Δικτύου NATURA 2000 (21 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε φέτος με πληθώρα εκδηλώσεων από τη Μονάδα Διαχείρισης (Μ.Δ.) Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., το τετραήμερο 20 έως 23 Μαΐου.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, συμμετείχαν σε περιβαλλοντική δράση με θέμα «Προστατευόμενες Περιοχές Βόρειας Πελοποννήσου» στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων, γνωρίζοντας τη βιοποικιλότητα και τα πετρώματα της περιοχής. Πραγματοποίησαν κατασκευές από πέτρα, αναδεικνύοντας έτσι και τη σημασία της περιοχής που βρίσκεται στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO.

Επιπλέον, μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε δράση ενημέρωσης στη Λίμνη Τσιβλού. Ο Γεωλόγος της Μ.Δ. με τους Ειδικούς Δασικής Προστασίας, εξήγησαν με παραστατικό τρόπο στους μαθητές πώς δημιουργήθηκε η λίμνη και γιατί βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού. Στο τέλος της δράσης, οι μαθητές έγραψαν τους δικούς τους κανόνες για την προστασία και διαχείριση του οικοσυστήματος, δίνοντας έτσι καλές πρακτικές διαχείρισης από τη δική τους ματιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr