background img
banner
banner

Ζητά μόνιμη στέγη ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ροδιάς”

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την έγκριση παραχώρησης μιας αίθουσας από το κτίριο του ανενεργού Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας ζητάει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ροδιάς. Το θέμα επρόκειτο να εξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ωστόσο αναβλήθηκε αλλά ούτε συμπεριελήφθηκε στα υπό συζήτηση θέματα στο Συμβούλιο της Τετάρτης. Αποτελεί όμως πάγιο αίτημά του, προκειμένου να στεγάζεται στο εξής υπό μόνιμη βάση.

Ο αεικίνητος και μία δεκαετία τώρα επιτυχημένος Σύλλογος, μέχρι πρότινος είχε σαν ¨σπίτι¨ έναν χώρο που του είχε παραχωρηθεί από ιδιώτη – κάτοικο της περιοχής, τον οποίο μέχρι και την έναρξη της πανδημίας συντηρούσε και εκμεταλλευόταν. Τα πλάνα… άλλαξαν όταν ο μόνιμος κάτοικος – ιδιοκτήτης, θέλησε να εκμεταλλευτεί με άλλον τρόπο τον χώρο, γεγονός που σήμανε αυτομάτως… ¨συναγερμό¨ για τον Σύλλογο.

Ψάχνοντας ¨μόνιμη¨ στέγη και με το “πράσινο φως” Κοινότητας Ροδιάς και Δ.Ε.Π.

Έτσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ροδιάς κρατώντας την υπ’ αριθ. 09/27-09-2021 απόφαση της Τοπικής Κοινότητας του χωριού που εισηγείται θετικά στην παραχώρηση και στέγαση του Συλλόγου σε μια αίθουσα του κτιρίου, περιμένει το “ok” και τυπικά από το Δ.Σ. και με τις ¨ευλογίες¨ του δημάρχου. Η μόνη προϋπόθεση και υποχρέωση από μέρος του Συλλόγου θα είναι η οικονομική κάλυψη όλων των εξόδων διαμόρφωσης του χώρου και των εξόδων συντήρησης αυτού για όσο διάστημα θα γίνει η χρήση του, καθώς και της υποχρέωσης του συχνού καθαρισμού του κτιρίου αλλά και του προαυλίου χώρου.

Υπό αυτή τη λογική, ομόφωνη θετική απόφαση έχει ήδη λάβει και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, εξετάζοντας το θέμα.
Στον εν ενεργεία από το 2012 Σύλλογο, πρόεδρος είναι ο Νικόλαος Νασόπουλος και ο προηγούμενος χώρος που στέγαζε τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, ήταν μία αίθουσα που διατήρησε από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και σήμερα, οπότε και… ¨έμεινε στον δρόμο¨ αναγκάζοντας τον πολυπληθή Σύλλογο να βρει άμεση και μόνιμη λύση στέγασης.

Εργασίες στον χώρο με έξοδα των μελών του Συλλόγου

Το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία από το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού που αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα της παραχώρησης του πρώην βοηθητικού κτηρίου του κλειστού Δημοτικού Σχολείου με χρονικό όριο μέχρι να ζητηθεί πίσω από τον Δήμο Αιγιάλειας. Τα έξοδα επισκευής της αίθουσας θα καλυφθούν από ιδία δαπάνη του Συλλόγου, ενώ όπως αναφέρουν στην αίτησή τους, θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση κεραμιδιών και κλείσιμο των ανοιχτών χώρων με τοιχοποιία, θα δημιουργηθεί νέο παράθυρο με αλουμινοκατασκευή και ηλεκτρική πόρτα με εσωτερική εγκατάσταση. Όλα αυτά θα ισχύσουν με τον όρο της υποχρέωσης από μέρος του Συλλόγου, της κάλυψης όλων των εξόδων διαμόρφωσης του χώρου και των εξόδων συντήρησης αυτού για όσο διάστημα θα κάνουν χρήση, καθώς και της υποχρέωσης του καθαρισμού του κτιρίου και του προαυλίου του χώρου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Άννα Πολυδωροπούλου: «Ο Σύλλογος ιδρύθηκε από το ειλικρινές ενδιαφέρον των κατοίκων»

Για την προσφορά του Συλλόγου στην περιοχή, τοποθετήθηκε στο protionline.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Ροδιάς Άννα Πολυδωροπούλου, σημειώνοντας τα εξής: «O Πολιτιστικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ροδιάς είναι ένας σύλλογος με μεγάλη προσφορά στην περιοχή, που ιδρύθηκε από το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αγάπη των ιδρυτών – αλιέων κατοίκων της Ροδιάς για το χωριό. Η επιθυμία τους, είναι η αμέριστη προσφορά στον τόπο. Δραστηριοποιείται είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο. Συνεργάζεται και με την Εκκλησία σε διάφορους τομείς. Τα τελευταία χρόνια λόγω του κορωνοϊού είχαν ¨παγώσει¨ σχεδόν όλες οι δραστηριότητές του, αλλά πιστεύουμε ότι σύντομα θα επανέλθει. Εγκρίναμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 69/13.08.2021 αίτησή του, που ζητούσε να του παραχωρήσουμε το βοηθητικό κτίριο που βρίσκεται στο προαύλιο του πρώην Δημοτικού Σχολείου για να στεγάσει τα γραφεία του. Το συμβούλιό μας, αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου ομόφωνα και εισηγήθηκε στον δήμο. Πρέπει να υπάρξει μία στέγη για τα μέλη – αλιείς…» κατέληξε η πρόεδρος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr