background img
banner
banner

Καταγγελία για σακούλες του δήμου με απορρίμματα στον Μεγανίτη

«ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Μία νέα καταγγελία για εναπόθεση απορριμμάτων στην παρόχθια περιοχή του Μεγανίτη, ήρθε στο «φως», αυτή τη φορά με σακούλες με κλαδιά και χόρτα, πάνω στις οποίες αναγράφεται «δήμος Αιγιαλείας». Από πλευράς δήμου ωστόσο ξεκαθαρίζεται πως η οργανωμένη διαχείριση των απορριμμάτων δεν αφήνει περιθώρια για να πιστέψει κάποιος πως η δημοτική υπηρεσία αφήνει σακούλες με κλαδιά στα ποτάμια…

Να σημειωθεί πως η καταγγελία έγινε από τον ίδιο πολίτη που την περασμένη Πέμπτη δημοσιοποίησε φωτογραφίες με απορρίμματα που παρέπεμπαν σε συγκεκριμένο κατάστημα του Αιγίου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την Υπηρεσία Καθαριότητας να αντιδρούν άμεσα και να απαιτούν από τον καταστηματάρχη να μαζέψει τα απορρίμματα αυτά και να καθιστούν γνωστή την επιβολή προστίμου.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν σακούλες του δήμου να έχουν εναποτεθεί παρόχθια του Μεγανίτη, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, επισήμανε: ΄΄Η καταγγελία αυτή έγινε και σε εμάς και από τη Δευτέρα (σήμερα) πρόκειται να διερευνήσουμε την υπόθεση ώστε να μάθουμε πώς έφτασαν τα εν λόγω απορρίμματα στο σημείο. Διότι είναι δεδομένο πως η εναπόθεση δεν έγινε με ευθύνη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη διαχείριση. Ο δήμος Αιγιαλείας δεν αφήνει απορρίμματα οπουδήποτε και δεν τίθεται θέμα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από εμάς. Από κάπου αλλού προέρχονται οι σακούλες αυτές και θα το μάθουμε΄΄.

Σημείωσε ακόμη, πως σακούλες του δήμου μπορεί να πάρουν πολλοί όπως πρόεδροι κοινοτήτων, σύμβουλοι και ότι μπορεί να τις πήρε κάποιος για να… ξεφορτωθεί ό,τι δεν χρειάζεται. Κατέληξε δε ως εξής: ΄΄Η όποια ενδεχόμενη προσπάθεια αμαύρωσης του έργου μας δεν μας αγγίζει, διότι εμείς λειτουργούμε συντονισμένα, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, του δημότη και της δημόσιας υγείας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr