background img
banner
banner

7ος στον κόσμο με μεγάλο ρεκόρ ο Ανδρέας Γεωργίου!

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ   

Ανάμεσα στους κορυφαίους στον κόσμο αθλητές – μαθητές (7ος) κάτω των 19 ετών, βρέθηκε στη Νορμανδία της Γαλλίας, ο 17χρονος αθλητής του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ Ανδρέας Γεωργίου στη διάρκεια της παγκόσμιας Γυμνασιάδας.  Έκανε μία καταπληκτική κούρσα στον τελικό των  3000μ, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ (8.55.65) που είχε πετύχει πρόσφατα στον Βόλο, αλλά και το ρεκόρ συλλόγου όλων των κατηγοριών στον ανοικτό στίβο, με την εκπληκτική επίδοση 8.37.52!!! Από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο αγώνισμα, αφού αρκεί να αναφέρουμε ότι πέρυσι, στο πανελλήνιο εφήβων, ο πρώτος νικητής Σγούρος Εμμανουήλ του ΑΣ ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ πέτυχε επίδοση 8.35.87 και οι υπόλοιποι δύο που ανέβηκαν στο βάθρο (Πανταζόπουλος Αντώνιος, Βαρέλης Χρήστος είχαν επιδόσεις πάνω από 8.55).

Συγχαρητήρια από τον Σύλλογο

Το αποτέλεσμα χαροποιεί ιδιαίτερα την ευρύτερη οικογένεια του Αθηνόδωρου, όλους τους φίλους, τους χορηγούς και όσους με κάθε τρόπο συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού της πόλης μας. Αποδεικνύεται ότι εκτός από ένδοξο παρελθόν, η Αιγιάλεια έχει δυνατό παρόν κι ακόμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. “Συγχαρητήρια στον Ανδρέα και την οικογένειά του, συγχαρητήρια και στον προπονητή του Νίκο Τσιοφύλα, τον άνθρωπο που μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι σήμερα, «κρύβεται» πίσω από κάθε επιτυχία” τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ.

Η Ελληνική αποστολή η οποία αποτελείται από 70 μαθητές/τριες-αθλητές/τριες και 21 συνοδούς-προπονητές. Οι μαθητές/τριες  που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν κατακτήσει  τις  πρώτες θέσεις  στους Πανελλήνιους Αγώνες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου, για το σχολικό έτος 2021-2022, στα ατομικά αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού, της Κολύμβησης, της Ενόργανης και της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Τους μαθητές πλαισιώνουν η Αρχηγός κ. Σπανού Αικατερίνη Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ., Καθηγητές Φυσικής Αγωγής-προπονητές, γιατρός, φυσικοθεραπευτής, διεθνείς κριτές, και μέλος τεχνικής επιτροπής ενόργανης γυμναστικής της ISF.

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης με τη συμμετοχή των αποστολών 69 χωρών που συμμετέχουν, τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης  ενώ  οι αγώνες ολοκληρώνονται με την τελετή λήξης το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Το κόστος της συμμετοχής της Ελληνικής αποστολής καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. και ανέρχεται στο ποσό ύψους 110.000,00 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr