background img
banner
banner

Τίμησαν την Ανάληψη Του Κυρίου στον Πλάτανο

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με μεγάλη κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου την προηγούμενη εβδομάδα, στην κοινότητα Πλατάνου. Το χωριό που γιορτάζει την ¨εκκλησιά¨ του κάθε χρόνο ανελλιπώς – ακόμα και όταν λόγω κορωνοϊού ήταν όλα πολύ δύσκολα – συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό πιστών αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, τόσο την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουνίου όσο και την Πέμπτη 2 του μήνα, ανήμερα της εορτής.

Ποιοι παρέστησαν στη γιορτή

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής και Ιάσωνας Φωτήλας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιοβάς, Πάνος Γιαννούλης, Βασίλης Τομαράς και Αθανάσιος Χρυσανθοπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιγιάλειας Άρης Τηλιγάδης, οι Άρης Πατσόπουλος και Φάνης Σακελλαρόπουλος οι οποίοι εκπροσωπούσαν το γραφείο του υπουργού Ανδρέα Κατσανιώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ακράτας Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ενώ από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας παραβρέθηκαν οι Σταύρος Καραδημητροπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Σπύρος Χριστόπουλος και Πάνος Γεωργακόπουλος.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στην Θεία Λειτουργία

Αμέσως μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ο πρόεδρος της κοινότητας παρέθεσε δείπνο στην πολυπληθή παρέα, σε πολύ γνωστό ταβερνάκι της περιοχής, στο οποίο προέκυψε αρκετό… κους – κους, κρασί και εκλεκτό φαγητό, ενώ όλοι λίγο – πολύ, είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν και να καυτηριάσουν την καθημερινότητα και τα προβλήματα που κυριαρχούν σε τοπικό επίπεδο, τις τελευταίες μέρες. Εκεί, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης είχε την ευκαιρία να θέσει κάποια θέματα που αφορούν τον τόπο, λαμβάνοντας θετικές απαντήσεις.
Την επόμενη ημέρα και ανήμερα της γιορτής του Ιερού Ναού, παρέστη ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν εκτός από σχεδόν όλο το χωριό, αρκετοί τουρίστες και εκδρομείς που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην ευρύτερη περιοχή.

Ρεκούτης: «Είμαστε έτοιμοι από τουριστικής άποψης – Ευχαριστούμε όσους παρέστησαν»

«Η γιορτή της Αναλήψεως, κάθε χρόνο είναι μία σημαντική ημέρα για τον Πλάτανο. Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που τόσοι πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής παραβρέθηκαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Φέτος εκτιμώ ότι η κοινότητά μας θα προσελκύσει πολύ κόσμο, καθώς έχει αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να πιστεύω ότι όχι μόνο θα αγγίξουμε τα επίπεδα του 2019 από άποψη επισκεψιμότητας, αλλά θα τα ξεπεράσουμε κατά πολύ. Τα πρώτα δείγματα που έχουμε λάβει από τον προηγούμενο μήνα αλλά και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου που διανύουμε, αυτό δείχνουν. Υπάρχουν περίπου 100 σπίτια στην περιοχή, τα οποία θα λειτουργήσουν ως καταλύματα για τους τουρίστες που θα επιλέξουν το χωριό μας για διακοπές ή διαμονή» επισήμανε ο πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι, τα τρία καταστήματα εστίασης του χωριού, έχουν ξεκινήσει ήδη το θερινό ωράριο και είναι “ετοιμοπόλεμα” για να εξυπηρετήσουν κάθε επισκέπτη. «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που έχουν ήδη επιλέξει το χωριό για καλοκαιρινές διακοπές και βέβαια, αυτούς που θα έρθουν το επόμενο τρίμηνο» πρόσθεσε ο κ. Ρεκούτης μιλώντας στο protionline.gr για την επισκεψιμότητα της περιοχής, αλλά και για τις όμορφες στιγμές που έζησαν οι ντόπιοι το περασμένο τετραήμερο.

Επίσκεψη από το ¨Πρώτο Σμήνος¨ του «Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Πάτρας»

Μια άλλη όμορφη και σημαντική… παρέα “μαζεύτηκε” τρεις ημέρες αργότερα, στο ξεχωριστό και ιδιαίτερο χωριό. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου, ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Ρεκούτης φιλοξένησε το Πρώτο Σμήνος Πάτρας από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.). Η πολυάριθμη “ομάδα” επισκέφθηκε την πλατεία και τα σοκάκια του χωριού, τα πιο σημαντικά σημεία του και φυσικά, τον Άγιο Ανδρέα προκειμένου να προσκυνήσουν. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι όταν φιλοξενούμε παιδικές φωνές και γέλια, ομάδες που έχουν μεγάλη κοινωνική προσφορά και στόχος τους είναι το μεράκι για μάθηση και θετική ενέργεια. Η εκλεκτή ομάδα έκανε ποικίλες κατασκευές και πραγματοποίησε πεζοπορία, και έμαθαν πολλά πράγματα για τον τόπο» σημείωσε ο πρόεδρος. Τα παιδιά και οι αρχηγοί των προσκόπων συνομίλησαν επίσης με την αντιδήμαρχο Μαρία Σταυροπούλου, η οποία βρέθηκε από νωρίς στο όμορφο χωριό, πλαισιώνοντας την εθελοντική ομάδα της γειτονικής πόλης, η οποία παρέμεινε τελικά για πάνω από 8 ώρες στο χωριό προκειμένου να επισκεφθούν κάθε σημείο του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr