background img
banner
banner

Πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα της Αστυνομίας ο Παναγιώτης Σκόνδρας!

Η Αθλητική Ενωση Αστυνομικών Ελλάδας πανηγύρισε πρόσφατα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά τη νίκη επί της Γερμανίας με 71-65 στον τελικό που έγινε στη Λιμόζ της Γαλλίας. Κατέκτησε έτσι για 4η φορά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών, καθιστώντας την ομάδα υπερδύναμη στην Ευρωπαϊκή Καλαθοσφαίριση! Ανάμεσα στους ένστολους μπασκετμπολίστες ήταν και ένα “δικό μας” παιδί, ο Παναγιώτης Σκόνδρας που φόρεσε με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα του Κεραυνού.

Μάλιστα, ο 30χρονος και ύψους 2.05 σέντερ ήταν, όχι μόνο ο μοναδικός Αχαιός στην αποστολή της ομάδας, αλλά από τους 11 υπόλοιπους συμπαίκτες του κανένας, έστω μη Αχαϊός, δεν έχει αγωνιστεί σε ομάδα της ΕΣΚΑ-Η. Μετά την ήττα της πρεμιέρας η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 101-54 του Βελγίου και 108-68 της Ιταλίας, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου κέρδισε τη Λιθουανία με 87-73. Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος έχει γράψει την δική της ιστορία, καθώς από το 2005, έχει πάρει σε όλες τις διοργανώσεις μετάλλιο, έχοντας πλέον τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Ο Σκόνδρας (γεννημένος στη Λεχουρία Καλαβρύτων) την περυσινή περίοδο ενίσχυσε την προσπάθεια του ΕΡΜΗ στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Έσπερο Πατρών (παιδικά, εφηβικά και Αντρικό) μέχρι τη Β’ Εθνική. Έχει φορέσει και την φανέλα του Κεραυνού Αιγίου (Γ’ Εθνική) και του Αιόλου Αγυιάς Πατρών, ενώ έχει διατελέσει βασικός παίχτης Εθνικών ομάδων Παίδων κι Εφήβων. Τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελλήνιου Αθηνών.

Το 2016, υπηρετώντας στην Προεδρική Φρουρά, όντας παίκτης του Κεραυνού, είχε εντυπωσιάσει τον Ομπάμπα όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε την Ελλάδα. Ο προσωπικός του φωτογράφος απαθανάτισε τον Παναγιώτη Σκόνδρα στο Προεδρικό Μέγαρο και η φωτογραφία του είχε ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr