background img
banner
banner

Δράσεις και εργαστήρια για εφήβους στο Αίγιο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ΑΙΓΙΟΥ

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», προσκαλεί τη φετινή χρονιά τους εφήβους στο Στέκι της, διοργανώνοντας μια σειρά δράσεων – εργαστηρίων με θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους εφήβους. Οι δύο πρώτες συναντήσεις αφορούν την εικόνα του σώματος με τίτλο ΄΄Με Φροντίζω – Με Αγαπώ΄΄ και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το «Καλλίπολις».

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου, ΄΄καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πλήθος πληροφοριών και εικόνων που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός ιδανικού προτύπου σώματος και ομορφιάς, αγνοώντας συχνά άλλες πλευρές της προσωπικότητάς μας. Η μοναδικότητα του εαυτού μας και η ταυτότητά μας ορίζονται από πλήθος παραγόντων καθώς το σώμα μας δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση αλλά και οι λειτουργίες που επιτελούμε καθημερινά με αυτό και η φροντίδα που του δείχνουμε. Το σώμα μας είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να προσέχουμε να είναι καθαρό, δυνατό, φωτεινό και να μας εμπνέει. Ας το αγκαλιάσουμε λοιπόν κι ας του εκφράσουμε την αγάπη και τον σεβασμό που του αξίζει!’’

Ο σκοπός των δράσεων

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αντιληφθούν οι έφηβοι την μοναδικότητα του εαυτού τους και του σώματός τους, τη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους ως πολυπαραγοντική έννοια, τις αλλαγές που επιτελούνται στο σώμα τους κατά το αναπτυξιακό στάδιο της εφηβείας, τη σημαντικότητα του να φροντίζουν και να αγαπούν το σώμα τους, τις λειτουργίες που επιτελούν καθημερινά με αυτό, τις επιρροές που δέχονται για την ιδανική εικόνα σώματος, της αξία της σωστής διατροφής για την υιοθέτηση μιας υγιούς στάσης ζωής. Το σώμα μας αποτελεί ένα κομμάτι της ολότητάς μας, αλλά δεν μας καθορίζει μόνο αυτό!

Η πρώτη συνάντηση υπό τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο ΄΄Αγκαλιάζω το Σώμα μου΄΄ θα υλοποιηθεί από επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρες 11:00 – 13:30. Στη δεύτερη συνάντηση που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00 – 13:00 το εργαστήριο έχει τίτλο ΄΄Φροντίδα Σώματος και Διατροφή΄΄ με την κλινική διαιτολόγο Γουρουντή Ρούλα, της οποίας η συμβολή είναι εθελοντική΄΄.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της ΔΙΕΞΟΔΟΥ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονα στο Αίγιο (είσοδος από Κλεομένους Οικονόμου). Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0y5LLiIjuKZL9BQnuA5D6dv4nDKnCMOPIt2PlVrpUvphnYA/viewform?

fbclid=IwAR3BgSHQNYmn8xWRseil_BDEVgwhEcx1fjhs8FxRwG6Wn51EWcmGjZm_mHg έως και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για πληροφορίες με την εθελόντρια Αμαλία Μαστρογιάννη καθημερινά 17:00 – 20:00 στο τηλέφωνο 6940394287.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr