background img
banner
banner

Εξάρθρωση κι άλλης εγκληματικής οργάνωσης από την Ασφάλεια Αιγιαλείας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ

Να… καθαρίσει την περιοχή από κάθε κακοποιό στοιχείο φέρεται αποφασισμένη η διοίκηση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας που, το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο έχει αυξήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών, αλλά έχει «αναγκάσει» κάθε παραβατικό στοιχείο να περιορίσει ή να πάψει τη δράση του, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι υπάρχουν ημέρες με μηδενική εγκληματικότητα.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, συλλαμβάνοντας μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άνδρες, έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Να σημειωθεί ότι ταυτοποιήθηκαν σε βάρος τους 12 περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 9 τετελεσμένες κλοπές και οι 3 απόπειρες, σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα. Μεταξύ των κλοπών ήταν και αυτή στο Ιερό Προσκύνημα της Πλατανιώτισσας, υπόθεση για την οποία υπήρξε βοήθεια από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων. Το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας συνέδεσε το παζλ των στοιχείων, καταφέρνοντας να φτάσει στα ίχνη των δραστών.

Πλήθος κλοπιμαίων εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. Κατασχέθηκε δε το όχημα των δύο δραστών ως μέσο τέλεσης εγκλημάτων, καθώς και μία πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος που είχαν οι δράστες. Να σημειωθεί πως οι δύο διέμεναν στον νομό Αττικής ωστόσο… επισκέπτονταν συχνά την Αιγιάλεια και των Καλάβρυτα. Πραγματοποιήθηκε έτσι κι άλλη έρευνα στις οικίες τους στην Αττική σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας, εκεί όπου βρέθηκαν κι άλλα κλοπιμαία.

Οι δύο παρουσιάστηκαν το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ενώπιον του Εισαγγελέα απ’ όπου παραπέμφθηκαν στην Ανακρίτρια όπου θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστούν ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι. Το συνολικό όφελος από τις παράνομες πράξεις τους, ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ.

Ο πατέρας είχε… οπλοστάσιο

Εν τω μεταξύ, συμπληρωματικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν και στο πατρικό σπίτι του ημεδαπού συλληφθέντα, που βρίσκεται στην Κάτω Πτέρη. Αυτά που εντοπίστηκαν φαίνεται πως δεν σχετίζονται με την υπόθεση, ωστόσο συνελήφθη ο πατέρας του και ιδιοκτήτης του σπιτιού, καθώς εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κιλό πυρίτιδα, 50 φυσίγγια, μία καραμπίνα και μία εκπαιδευτική χειροβομβίδα! Ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αιγίου με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα σε ένα μήνα έχουν εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια Αιγιαλείας, δύο εγκληματικές οργανώσεις για τετελεσμένα κακουργήματα.

Άλλες υποθέσεις

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη από την ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αιγιαλείας και ένας ημεδαπός καθότι σε βάρος τους εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες κλοπές.
Επίσης, συνελήφθη και μία γυναίκα για έκθεση ανηλίκου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε εντός της πόλης Αιγίου, ανήλικος 5 ετών να κινείται μόνος του. Το παιδί είχε και στο παρελθόν αναφερθεί πως έχει εγκαταλειφθεί να κυκλοφορεί μόνο του, όταν μάλιστα είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του και αναζητείτο. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr