background img
banner
banner

Αρνητική εισήγηση στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον δήμο Ήλιδας

ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Αποσύρθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, το θέμα της έγκριση εξωδικαστικού συμβιβασμού σχετικά με την ασκηθείσα αγωγή του δήμου Ήλιδας κατά του δήμου Αιγιαλείας. Η εξέλιξη αυτή απορρέει από την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου να απορριφθεί το αίτημα του δήμου της Ηλείας για εξωδικαστικό συμβιβασμό, κρίνοντας πως το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί ενδελεχώς και ότι χρήζει δικαστικής διερεύνησης από το δικαστήριο που εκκρεμεί.

Σημειώνεται ότι με την αγωγή του δήμου Ήλιδας κατά του δήμου Αιγιαλείας που ασκήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2023 στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, ζητείται η καταβολή εις βάρος του δήμου Αιγιαλείας, του ποσού των 60.192.06 ευρώ, το οποίο αφορά διαχείριση- μεταφορά στερεών αποβλήτων. Πρόκειται για απόβλητα που παρέλαβε ο δήμος Ήλιδας από 1 έως 17 Νοεμβρίου 2021, ποσότητας 764,20 τόνων. Σύμφωνα με την αγωγή, τα χρήματα αυτά δεν έχουν εξοφληθεί από τον δήμο Αιγιαλείας. Βεβαίως, ο λόγος που συνέβη αυτό είναι γιατί όταν παρελήφθησαν αυτές οι ποσότητες, δεν είχε υπογραφεί ακόμη η προβλεπόμενη προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του δήμου Ήλιδας και της εταιρείας ΔΑΗ Α.Ε. που είχε το έργο.

΄΄Ήταν επείγουσα η μεταφορά γιατί απειλείτο η δημόσια υγεία΄΄ λέει η δημοτική αρχή

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος έχει αναγνωρίσει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο παρέδωσε στη μονάδα ΜΕΑ Τριανταφυλλιάς τους 764,20 τόνους αποβλήτων με προφορική συμφωνία, καθώς ο δήμος βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έπρεπε να γίνει άμεσα η μεταφορά γιατί υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η προσφυγή του δήμου Ήλιδας μέσω της δικαστικής οδού για την εξόφλησή του από τον δήμο, έγινε με παρότρυνση του δήμου Αιγιαλείας καθώς το θέμα ήταν τυπικό. Μάλιστα, είχε ζητηθεί να υπάρξει αίτημα εξωδικαστικού συμβιβασμού, με τη δέσμευση του δήμου Αιγιαλείας ότι θα καταβληθεί άμεσα το οφειλόμενο ποσό.

΄΄Δεν δικαιολογούνται οι λόγοι επαρκώς΄΄, αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του δήμου

Ωστόσο, η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, βάσει εισήγησης του νομικού συμβούλου Γιώργου Μπέσκου, κρίνει πως δεν πρέπει να γίνει δεκτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, καθώς σημειώνει πως «όπως προκύπτει από τον έλεγχο του φακέλου, δεν έχει τηρηθεί ο έγγραφος τύπος της εργασίας και δεν δικαιολογούνται οι λόγοι επαρκώς, για ποιο λόγο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο δήμων δεν υπογράφηκε πριν τη μεταφορά των απορριμμάτων, ο συγκεκριμένος όγκος των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr