background img
banner
banner

Βλάβες στην ύδρευση στα Σελιανίτικα εξαιτίας του αποχετευτικού

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΨΥΧΡΑΜΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Η εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης στην κοινότητα Σελιανιτίκων έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης που παρουσιάζει βλάβες σχεδόν σε… καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα πολλαπλές διακοπές στην υδροδότηση.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι εύλογη, με την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη να προτείνει αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ώστε να αποφευχθεί το «ράβε ξήλωνε».

Μιλώντας στo protionline.gr, η κ. Ψυχράμη παρατήρησε πως κατά την εκτέλεση του αποχετευτικού στα Σελιανίτικα, σημειώνονται βλάβες. Όπως είπε, ΄΄ το δίκτυο της ύδρευσης είναι παλαιό και από αμίαντο, με αποτέλεσμα να σπάζουν σωλήνες και να καθυστερεί το έργο της αποχέτευσης από τη στιγμή που η κατασκευάστρια εταιρεία ασχολείται με την αποκατάσταση των βλαβών, ενώ παράλληλα οι διακοπές στην υδροδότηση έχουν διαταράξει την καθημερινότητα των κατοίκων΄΄.

Και συνέχισε: ΄΄Από το να ασχολείται η εταιρεία να αποκαταστήσει τις βλάβες, καλό θα ήταν να προηγείται η ΔΕΥΑΑ αντικαθιστώντας το παλαιό δίκτυο ύδρευσης και να ακολουθεί η εταιρεία για την αποχέτευση. Έτσι και θα προχωρούσε πιο γρήγορα το έργο και θα βελτιωνόταν η ποιότητα. Ένας τέτοιος προγραμματισμός θα έχει τα εξής θετικά αποτελέσματα: ΄΄Θα ωφεληθεί η ποιότητα του νερού, αφού δεν θα υπάρχουν αμιαντοσωλήνες, δεν θα καθυστερήσει άλλο το έργο της αποχέτευσης και τα συνεργεία θα επιχειρήσουν και σε άλλους οικισμούς ενώ παράλληλα δεν θα έχουμε στο μέλλον άλλες τομές στο οδόστρωμα΄΄.

Παράλληλα, η κ. Ψυχράμη έθιξε και ένα άλλο θέμα: ΄΄Ως τώρα η εταιρεία αποκαθιστά τα σημεία εκείνα του δικτύου ύδρευσης που σημειώνονται βλάβες. Πώς θα ξέρουμε αργότερα ποια σημεία έχουν αποκατασταθεί; Μήπως πρέπει τώρα που γίνονται τομές στο οδόστρωμα να γίνει ολοκληρωμένο έργο; Μία τέτοια ολοκληρωμένη παρέμβαση θα είναι προς όφελος των κατοίκων της εν λόγω περιοχής, η οποία σημειωτέον και λόγω της επισκεψιμότητας που παρουσιάζει, είναι επιβεβλημένο να έχει αναβαθμισμένες υποδομές΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr