background img
banner
banner

Για καλύτερες δουλειές, για καλύτερους μισθούς

*του Ιάσονα Φωτήλα

Πρώτα τα όχι και τόσο ευχάριστα νέα, τα οποία συνιστούν, ωστόσο, μια κοινή παραδοχή, αντανάκλαση της πραγματικότητας. Οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Και τώρα, τα καλά, τα ενθαρρυντικά νέα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, που θα μάς οδηγήσει σταδιακά στη σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη τετραετία, εάν οι πολίτες μάς αναθέσουν ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, το μεγάλο μας στοίχημα θα είναι οι καλύτερες δουλειές και οι καλύτεροι μισθοί, πρωτίστως για τα νέα παιδιά που θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, μια μεγάλη πρόκληση για εμάς θα είναι και η ενίσχυση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών και των εκπαιδευτικών. Τη διετία 2023 – 2024 εκτιμάται ότι οι αμοιβές των 600.000 πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων θα αυξηθούν με περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι αυτό, λέει από μόνο του πολλά.

Ήδη, τα πρώτα βήματα γίνονται με τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

*Σταματά η παρακράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τις φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών υπαλλήλων του Δημοσίου.

*Καταργείται η παρακράτηση, από τις μεικτές αποδοχές των πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου, της μη ανταποδοτικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Προνοίας.

*Αναμορφώνεται το Ειδικό Μισθολόγιο των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης (μεσοσταθμικά περίπου 10%).

Όπλο μας για να συνεχίσουμε αυτή την ανοδική πορεία ήταν, είναι, και θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος τον οποίο δημιουργούμε και είναι το έμπρακτο προϊόν μιας οικονομίας που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, πηγαίνοντας από το καλό στο καλύτερο. Είναι η έμπρακτη επιβράβευση των αναπτυξιακών ρυθμών μας, που είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, ας καταστεί σαφές ότι εάν η κορωνίδα των προεκλογικών μας δεσμεύσεων ήταν οι λιγότεροι φόροι, που κάναμε πράξη, ο τίτλος της επόμενης θητείας μας θα είναι οι καλύτερες δουλειές, οι καλύτεροι μισθοί.

Για μια ακόμη καλύτερη Ελλάδα, για την προκοπή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr