background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα play offs ανόδου για τη Β΄ Εθνική η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Ακράτα!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΠΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Το τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών της ΕΣΠΕΠ ολοκληρώθηκε νικηφόρα για τον Α.Ο. Ακράτα, που έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει την 4η θέση του Α΄ Ομίλου και τη συμμετοχή του στα play offs ανόδου για τη Β΄ Εθνική. Στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” επικράτησε με 3-0 σετ του ΓΣ Άργους και έκλεισε την κανονική περίοδο με απολογισμό 21 βαθμούς (7 νίκες και 7 ήττες).

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους με την Ακράτα να συμμετέχει στον Α΄ όμιλο και να τερματίζει πίσω από τον αήττητο ΠΑΟ Κορίνθου, τον Στρατηλάτη Αγίων Θεοδώρων και τον AO Αλκυών και να προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα των play offs που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (9/4) στις 2μμ στην Κόρινθο με αντίπαλο τον Π.Α.Ο. Κορίνθου, το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Το δεύτερο ζευγάρι είναι Στρατηλάτης – Αλκυών και οι νικητές από τις δύο σειρές (στις 3 νίκες) θα αναμετρηθούν με “έπαθλο” την άνοδο στη Β΄ Εθνική (ανεβαίνει μία ομάδα). Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και με τις τέσσερις πρώτες ομάδες του Β΄ ομίλου. Η ομάδα της Ακράτας είναι βέβαια το αουτσάιντερ με ελάχιστες πιθανότητες να ξεπεράσει το υψηλό “εμπόδιο” της πανίσχυρης Κορίνθου, η οποία είναι ήδη στο 2-0 αφού μετρούν τα αποτελέσματα και από την κανονική περίοδο.

Η τελική βαθμολογία στον Α΄ Όμιλο (σε 14 αγώνες)

1. ΠΑΟ Κορίνθου 42
2. Στρατηλάτης Αγ. Θεοδώρων 34
3. A.O. Αλκυών 29
4. Α.Ο. Ακράτα 21
————————————————–
5. Γ.Σ. Άργους 14
6. Νέα Ιωνία 12
7. Γ.Ε. Ναυπλίου 11
8. Τροιζηνιακός 3

Γεωργία Καπόρη: “Ο Α.Ο. Ακράτα έχει παρόν και μέλλον στο βόλεϊ”

Τον περασμένο Σεπτέμβριο όλα τα τμήματα του βόλεϊ της Ακράτας (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων) ανέλαβε η Γεωργία Καπόρη η οποία ήρθε από την αντρική ομάδα του Άρατου Κιάτου (Α2 Εθνική). Με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο η έμπειρη προπονήτρια έδωσε νέα πνοή και όραμα στο σύλλογο και τα πρώτα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Περίπου 50 μικρά και μεγαλύτερα κορίτσια αλλά και γυναίκες που στελεχώνουν τη “μεγάλη” ομάδα ανήκουν στις τάξεις του συλλόγου, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός με βάση τον πληθυσμό τις περιοχής. Με στόχο – όσο αφορά στη γυναικεία ομάδα – την άνοδο τα αμέσως επόμενα χρόνια στη Β΄ Εθνική ένας στόχος που έχει θέσει και η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Πάνο Μελή.

“Φέτος η γυναικεία ομάδα έκανε μία πολύ καλή πορεία και η συμμετοχή της στα play offs αποτελεί σημαντική επιτυχία. Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες ανόδου είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, από τη στιγμή μάλιστα που μετρούν και τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και είμαστε ήδη στο 0-2, αλλά μπήκαν οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται ανταγωνιστικοί την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟ Κορίνθου και να χαρούμε το παιχνίδι”, τονίζει μιλώντας αποκλειστικά στην “Π” και προσθέτει:

“Το γυναικείο βόλεϊ έχει παρόν και ακόμη καλύτερο μέλλον στην Ακράτα και την επόμενη περίοδο ελπίζουμε να ενταχθούν ακόμη περισσότερα κορίτσια. Ο κόσμος της περιοχής αγαπάει το άθλημα και το βλέπουμε και στα παιχνίδια μας, στα οποία έχουμε σημαντική στήριξη από τους φιλάθλους της περιοχής”.

Το ρόστερ της γυναικείας ομάδας

13 κοπέλες αποτελούν το φετινό ρόστερ της γυναικείας ομάδας, σε αρκετά όμως παιχνίδια του πρωταθλήματος πήραν χρόνο συμμετοχής και κορίτσια από τα μικρότερα τμήματα αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες. Περισσότερες από τις μισές (8) είναι από Ακράτα, Αιγείρα και γενικά από την ανατολική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα οι Ασημακοπούλου Μαρία, Τζαβέλα Κλειώ, Τρυφωνοπούλου Πόπη, Πετροπούλου Νεφέλη, Κουτρούλη Μαρία, Κασνέτη Αργυρούλα, Παπαχριστοπούλου Ράνια και Σακελλαρίου Ιωάννα, δύο από το Αίγιο (Γκλαβά Αγγελική, Γαλάνη Αγγελική) και τρεις από το Ξυλόκαστρο (Παππά Φωτεινή, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Τσαμίγκου Αναστασία).


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr