background img
banner
banner

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Κόλαφος για το Δήμο Αιγιαλείας το πόρισμα ελέγχου από το Υπουργείο Οικονομικών»

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡYTΑΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΥΨΟΥΣ 56.065 ΕΥΡΩ

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σπηλιόπουλος αναφέρει για το μείζον θέμα που είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας:

«Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Αιγιαλείας, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε και έδωσε την έκθεση αποτελεσμάτων του τακτικού Διαχειριστικού Ελέγχου, ο οποίος έγινε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας από την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών. Η έκθεση αυτή κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αιγιάλειας στα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Με την έκθεση αυτή οι αρμόδιοι ελεγκτές εντοπίζουν όχι 1 ή 2 αλλά 18 ευρήματα και διαπιστώσεις για τα οποία συστήνουν διορθώσεις και απαραίτητες ενέργειες. Το σημαντικότερο όμως εύρημα αφορά τη:

‘’Μη ορθή τήρηση των διατάξεων του Ν4412/2016 κατά την επιλογή της διαδικασίας ανάθεσης των συμβάσεων του φορέα.’’ Η συγκεκριμένη πολύ σοβαρή παρατυπία είναι ότι ‘’Οι συμβάσεις που συνάφθηκαν έγιναν χωρίς επαρκή κινητοποίηση του ανταγωνισμού και χωρίς να υπάρχει ανωτέρα βία απορρέουσα από απρόοπτα περιστατικά…’’. Δηλαδή το Νομικό Πρόσωπο έκανε απευθείας αναθέσεις παραβλέποντας τη σχετική Νομοθεσία, συστήνοντας πελατειακούς μηχανισμούς. Για το λόγο αυτό επεβλήθη βαρύτατο πρόστιμο 56.065 ευρώ.

Στη δε συνολική αξιολόγηση λειτουργίας του Νομικού Προσώπου, λόγω των ανωτέρω προβλημάτων οικονομικής διαχείρισης – μη τήρησης της νομοθεσίας και υποχρεώσεων του φορέα, η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζει ότι ‘’απαιτούνται ορισμένες βελτιώσεις’’.

Δυστυχώς για το Δήμο μας, αυτό που εντοπίζεται και καταγγέλλεται συνεχώς από τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τα ΜΜΕ και τους πολίτες, το αποδεικνύει η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών. Αποτελεί αυτό τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογερόπουλου δεν εφαρμόζει τις αρχές της σωστής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου, δεν υπηρετεί τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της υπεράσπισης της νομιμότητας και του δημοσίου συμφέροντος.

Εμείς πριν από αρκετό καιρό με αφορμή την απουσία ουσιαστικού και απαραίτητου, σύμφωνα με το νόμο, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ είχαμε εντοπίσει και προβλέψει ότι οι έλεγχοι που δεν θα αργήσουν να έρθουν, θα αποκαλύψουν τη στρεβλή, μη διαφανή και προβληματική διακυβέρνηση του κ. Καλογερόπουλου στο Δήμο της Αιγιάλειας.

Μία διακυβέρνηση που δεν αρμόζει στο Δήμο μας που δεν τιμά την παράδοση και που προσβάλλει κατάφορα τους Αιγιαλείς.

Και βέβαια αναμενόμενο ήταν ότι θα έχουμε κυρώσεις που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι Δημότες.
Τώρα πια υπάρχουν αποδείξεις».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr