background img
banner
banner

Συλλαλητήριο την προσεχή Δευτέρα 1η Μάη στην Τρίγωνη Πλατεία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ –ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Απόφαση για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου την Πρωτομαγιά στις 10.30 το πρωί στην Τρίγωνη Πλατεία στο Αίγιο, έλαβαν στη σύσκεψη που διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα, Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείο Συνταξιούχων Αιγίου και Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας».

Με σύνθημα «οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!», τα τρία σωματεία σημειώνουν μεταξύ άλλων: ΄΄Η 1η Μάη είναι μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας. Είναι ανάγκη να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, δε μπορεί να εξανθρωπιστεί. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η υποταγή της ζωής μας στα κέρδη τους, μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρνει για την εργατική τάξη, για τους λαούς όλου του κόσμου’’.

Τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Μάη και απαιτούν: n Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. n Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. n Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας.

Έλεγχος αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς. n Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. n Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. n Συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. n Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών, λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. n Όχι στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση του νερού. n Εγγυημένες τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και μείωση του κόστους παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών. Την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr