background img
banner
banner

Σε κλίμα νίκης η κεντρική ομιλία του Ιάσονα Φωτήλα στο Αίγιο

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Με προσωπικές δεσμεύσεις για ειλικρίνεια απέναντι στον λαό, σταθερή πολιτική αξιοπιστία και μεθοδική αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αιγιάλειας, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας έδωσε το στίγμα για νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλία του, το Σάββατο 6 Μαΐου, στην αίθουσα του “Πολιτιστικού Κέντρου Αλέκος Μέγαρης” στο Αίγιο.

Ήταν μία εκδήλωση πρωτοφανούς ενθουσιασμού και δυνατού εκλογικού “παλμού”, καθώς το 40% του κόσμου παρέμειναν στο προαύλιο, λόγω έλλειψης χώρου!
Η μεγάλη συμμετοχή φάνηκε σχεδόν από την αρχή της εκδήλωσης, καθώς μισή ώρα προτού την προκαθορισμένη άφιξη του βουλευτή, ο εξωτερικός χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν σχεδόν γεμάτος, με τον Αχαιό πολιτικό, λίγο αργότερα, να παραδέχεται το… λάθος του για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, καθώς όπως είπε, οι συνεργάτες του τον είχαν ενημερώσει ότι ο χώρος της κεντρικής ομιλίας θα αποδειχθεί… μικρός και ότι ο κόσμος που αναμένεται να συμμετάσχει δεν θα χωρέσει τελικά στην αίθουσα.

Με τις ευχές της Ιεράς Μητροπόλεως και τη στήριξη συνεργατών και φίλων

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με τον αγιασμό που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου στον βουλευτή, καθώς εκείνος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί. Τον Ιάσονα Φωτήλα, προλόγισε ο αδελφικός του φίλος και συνεργάτης, Καθηγητής – Οικονομολόγος Κωστής Ανδριοσόπουλος, λέγοντας ότι ο βουλευτής είναι ένας άνθρωπος που αξίζει να εκπροσωπεί τον νόμο στα έδρανα του κοινοβουλίου και ότι είναι αποτελεσματικός για την περιοχή, εις το έπακρον.

Σημείωσε δε, ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων και ότι το μέλλον της χώρας, δεν πρέπει να διακυβεύεται με… τυχάρπαστες πολιτικές “συνεργασιών” ή “φαντάσματα του παρελθόντος”. Υπενθύμισε τη μακρά πολιτική διαδρομή της οικογένειας Φωτήλα ανά τους αιώνες, ενώ τον χαρακτήρισε ως “το ιδανικό πρόσωπο για την πρωτιά στην σταυροδοσία”. Ανεβαίνοντας στο βήμα ο νεοδημοκράτης πολιτικός αποθεώθηκε, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ συγκινητικό για εκείνον που αντικρίζει πάλι φίλους, γνωστούς, υποστηρικτές και πολιτικούς συνοδοιπόρους που τον στηρίζουν και τον πιστεύουν από την πρώτη στιγμή της πολιτικής του διαδρομής. Έδειξε πολύ άνετος και αρκετά συγκινημένος, λέγοντας αρχικά «αυτή η συγκέντρωση ξεπερνά κάθε προσδοκία και ειλικρινά, δεν περίμενα ότι θα μαζευτούμε τόσοι πολλοί άνθρωποι απόψε… Η συνάντηση μας, δεν είναι μία απλή ομιλία, είναι μία ξεκάθαρη παράσταση νίκης!».

Συγκινημένος για την συμμετοχή…

Ο 54χρονος πολιτικός, υπενθύμισε σε όλους ότι είναι ο… “άνθρωπος που ξέρουν” (όπως είναι το πολιτικό του σλόγκαν) και ότι μπορούν για ακόμα μία φορά να στηριχτούν επάνω του με σιγουριά, στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ανέλυσε το πολιτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την περιοχή και δεσμεύτηκε ότι είναι εκείνος, που μπορεί με αξιοσύνη να εκπροσωπεί στα έδρανα της Βουλής τους Αιγιαλείς και να υπερασπίζεται δραστικά τα προβλήματα του τόπου.

Ευχαρίστησε πολύ τους ανθρώπους που έχουν σταθεί στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα και κυρίως τους άμεσους συνεργάτες. Με ιδιαίτερα συγκινητικά και θερμά λόγια, μίλησε για την οικογένειά του, για τον γιο και για την νεαρή κόρη του (που ήταν μόλις μερικά μέτρα δίπλα του) αλλά πολύ περισσότερο για τη γυναίκα του, που – όπως τόνισε – ήταν ο άνθρωπος που τον στήριξε στα εύκολα και στα δύσκολα, χαρακτηρίζοντάς την ως “ο σύντροφος της ζωής μου” και λέγοντάς της από το μικρόφωνο της ομιλίας, “αγάπη μου, μαζί θα τα καταφέρνουμε πάντα και μαζί θα προχωρήσουμε” αναγκάζοντας έτσι το κοινό να ξεσπάσει δικαίως σε αυθόρμητα συναισθηματικού τύπου χειροκροτήματα.

Με όραμα και στόχους

Ο Αχαιός πολιτικός παρέθεσε έναν – έναν τους λόγους που πρέπει όλοι να στηρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις κάλπες της 21ης Μαΐου, χαρακτήρισε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως “τσαρλατανισμό” και εξήγησε με ποια κριτήρια πρέπει ο λαός της χώρας να επιλέξει, ποιον θα στηρίξει στις εθνικές εκλογές. Σύγκρινε τα πολιτικά αποτελέσματα της τετραετίας του Αλέξη Τσίπρα με τα κοινωνικά αποτελέσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναλύοντας διεξοδικά τις τεράστιες διαφορές των δύο πολιτικών αρχηγών και χαρακτήρισε την περίοδο 2015 – 2019, ως μία από τις πιο “μαύρες σελίδες” στην πολιτική σκηνή του τόπου τα τελευταία χρόνια.

Ο βουλευτής, σημείωσε ότι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, πλέον δουλεύουν με διαφάνεια και ότι ανταποκρίνονται πλήρως στην αγορά εργασίας με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και όχι τις εικονικές, με εργασίες από τη πίσω πόρτα όπως συνέβαινε τα παλαιότερα χρόνια, ενώ έκανε αναφορά για την ψηφιοποίηση του κράτους σημειώνοντας μάλιστα εντυπωσιακούς αριθμούς όσον αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση στο διάστημα της τελευταίας τετραετίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, θέλησε να σταθεί στο κρίσιμο πεδίο που είχε να διαχειριστεί την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση, αυτό των μεταρρυθμίσεων απέναντι στο Βαθύ Πελατειακό Κράτος, όπως ανέφερε. Ήταν μία επιχείρηση που έγινε ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υποστηρικτών του, ως κοινωνική αδικία. Ο κ. Φωτήλας ανάφερε ότι η Νέα Δημοκρατία, κατάφερε να τα “βάλει” με ένα αρρωστημένο και παλαιακό καθεστώς ρουσφετιών και διορισμών από το “παράθυρο”, διορισμοί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τις θετικές αλλαγές που έχουν γίνει στον τομέα της υγείας, ενώ αμέσως μετά μίλησε για τα Τέμπη και για το μεγάλο δυστύχημα που συνέβη πριν από 70 μέρες περίπου, αναφέροντας ότι “οι ευθύνες για το περιστατικό είναι όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 20-30 ετών, αποδεχόμαστε τις όποιες παραλείψεις έχουμε κάνει. Κάναμε λάθη, αλλά είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε, για να μην ξαναγίνουν ποτέ πια” σχολίασε.

Έπειτα, επισήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση πέτυχε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Παιδείας και ότι πέτυχε την κατάργηση των άσυλων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλης της χώρας, τις απομακρύνσεις των “αιωνίων φοιτητών” από τις εστίες των ιδρυμάτων αυτών και την διάλυση των γκέτο. Δεν παρέλειψε να αναφέρει μάλιστα, ότι στο κομμάτι του Οργανισμού Εργατικού Δυναμικού και την απορρόφηση των ανέργων σε νέες θέσεις, γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας και ότι σε πολύ σύντομο χρόνο, η κοινωνική απορρόφηση θα σημειώσει την απόλυτη άνοδο και πως η πιο γενναία μείωση της ανεργίας στην χώρα, συμβαίνει τώρα και είναι ένα επίτευγμα που θα ολοκληρωθεί από την σημερινή κυβέρνηση.
Δεσμεύσεις για τα τοπικά προβλήματα

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αχαιός βουλευτής, θέλησε να υποσχεθεί στους παρευρισκόμενους ότι θα συνεχίσει τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα προς την οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μέση τοπική οικογένεια, ενώ ζήτησε την ψήφο των κατοίκων της Αιγιάλειας για να μπορεί να εκπροσωπήσει με περισσότερη δύναμη και με πιο γερές βάσεις την Αχαΐα. Τέλος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, αναγνώρισε ότι οι δημότες της Αιγιάλειας έχουν αδικηθεί σε πολλούς τομείς και πώς τώρα, ήρθε η ώρα να δικαιωθούν για αυτή τους την υπομονή, λέγοντας “οι στόχοι της κυβέρνησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, είναι στην περιοχή να σημειωθεί μία σαφέστατη ανάκαμψη.

Η καλυτέρευση των τιμών των τοπικών προϊόντων και η στήριξη των αγροτών, η ανάπλαση στο λιμάνι του Αιγίου, οι επενδύσεις και οι νέες επιχειρηματικές προοπτικές για τον τουρισμό στην Αιγιάλεια, η σταθεροποίηση της Ε.Β.Ο. Αιγίου ως ένα εργοστάσιο απολύτως παραγωγικό και με μεγάλη αποτελεσματικότητα, είναι λίγοι μόνο από τους πρωταρχικούς στόχους της κυβέρνησης για τον τόπο”, όπως ανέφερε. Ο Ιάσονας Φωτήλας, λίγα λεπτά πριν κλείσει την ομιλία και απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό που κυριολεκτικά τον αποθέωσε στο τέλος της εκδήλωσης, ανέφερε: “Υποσχέθηκα θα με βρίσκετε πάντα και θα μπορείτε να συζητάτε μαζί μου, τα καθημερινά προβλήματα που σας απασχολούν. Και το έπραξα. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι, να συνεχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας για άλλη μια 4ετια. Να συζητάμε με αλήθειες και με αξιοπιστία. Θέλω να με βλέπετε σαν έναν καλό σας φίλο που στηρίζει τις προσπάθειές σας και σας νοιάζεται. Ζητώ την ψήφο σας, για να βαδίσουμε μαζί στην επόμενη διακυβέρνηση. Η επερχόμενη τετραετία είναι δύσκολη, απαιτητική και απρόβλεπτη για το μέλλον της χώρας και δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε λάθος ανθρώπους…” κατέληξε να πει ο πολιτικός.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr