background img
banner
banner

«Άναψε φωτιές» η μικρή έκπτωση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ

Τα εν εξελίξει έργα, τα δρομολογούμενα αλλά και η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου σε θέματα καθημερινότητας των πολιτών, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στις αρχικές τοποθετήσεις δημάρχου, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Για άλλη μία φορά δεν έλειψαν οι «βολές» μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, οι καταγγελίες αλλά και οι απαντήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση στο ΕΠΑΛ να γίνεται «μήλον της έριδος»

Στην ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος εκτός των άλλων, επισήμανε: . “Έχουμε πάρει δημοπράτηση και πλέον υπάρχει ανάδοχος για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.300.000 ευρώ μαζί με το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας”.

Η έκπτωση του 4%

Η Βάσω Ψυχράμη είπε πως ΄΄το ΕΠΑΛ είναι έργο της δημοτικής αρχής Παναγόπουλου”, με τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο να λέει ότι χρειάζονταν πολλές διαδικασίες που προχώρησε η δημοτική αρχή και δεν τα βρήκε όλα έτοιμα σε ό,τι αφορά τα έργα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για το ΕΠΑΛ, λέγοντας πως ΄΄υπό άλλες συνθήκες μπορεί να είχαμε ενστάσεις, ενώ τώρα που πήρε το έργο αιγιώτικη εταιρεία με έκπτωση 4%, δεν αναφέρθηκε καν΄΄.

Απαντώντας, ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος είπε πως ΄΄έγινε διαγωνισμός και μετείχαν δέκα εταιρείες, με υπαιτιότητα της τεχνικής υπηρεσίας πέρασε ο χρόνος και κλήθηκαν οι εταιρείες να κάνουν επικαιροποίηση, αλλά δεν πήγε κανείς εκτός αυτού που πήρε την εργολαβία΄΄. Επίσης, κατήγγειλε τα εξής: ΄΄Τη Δευτέρα στην Οικονομική Επιτροπή είχαμε ένα πρακτικό της υπηρεσίας για ένα διαγωνισμό προμήθειας και εξοπλισμό για την οδική ασφάλεια του δήμου μας, στον δικό μας δήμο πάλι συνέβη να είναι ένας ο ενδιαφερόμενος και με έκπτωση 1%΄΄. Επίσης, είπε πως αναζήτησε τις εκπτώσεις που δόθηκαν σε αντίστοιχες συμβάσεις με το ίδιο έργο σε άλλους δήμους, λέγοντας πως ενώ εδώ για έργο 1.743.000 ευρώ κατακυρώθηκε έκπτωση 1%, στον δήμο Καλαμαριάς για έργο 352.000 ευρώ η έκπτωση ήταν 12%, στον γειτονικό δήμου Καλαβρύτων με τέσσερις ενδιαφερόμενους, το ποσό ήταν 249.000 ευρώ και η έκπτωση 29% για το ίδιο αντικείμενο.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως ΄΄η Τεχνική Υπηρεσία δεν ολιγώρησε στο, έδωσε ο πρώτος 30% έκπτωση δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την έκπτωσή του, όταν ο δεύτερος που είχε δώσει 27% δεν έφερε νέα εγγυητική, όλοι βγήκαν εκτός και φτάσαμε στον τελευταίο. Δεν φταίμε εμείς που δεν είχαν ανανεώσει την εγγυητική τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr