background img
banner
banner

Ανασύνταξη με νέο επικεφαλής

ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από το 2010 είναι η ψήφος του ΚΚΕ στους ανθρώπους εκείνους που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν τις θέσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Που ανήκουν στον λαό και θέλουν να δουλέψουν για τον λαό.

Οδεύοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγιάλειας φαίνεται πως ανασυντάσσεται. Στηρίζεται στους υποστηρικτές του κόμματος, πραγματοποιεί άνοιγμα στην κοινωνία και προχωρά με νέο επικεφαλής.

Αν και το «ποιος θα βγει μπροστά» είναι μάλλον δευτερεύουσας σημασίας για την παράταξη που εκφράζει το ΚΚΕ στα δημοτικά της Αιγιάλειας, καθώς απέχει από πρόσωπα και φιλοδοξίες, εντούτοις η επιλογή στο πρόσωπο του Γιάννη Μποδιώτη ως επικεφαλής της παράταξης, φαίνεται πως ήταν φυσικό επακόλουθο, δεδομένης της αναγνώρισης των αγώνων του όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως από το μετερίζι των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος του ιστορικού Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» «μετρά» αγώνες στον δρόμο από τη δεκαετία του ΄90 αλλά και «νίκες» για το αγροτικό κίνημα, βρισκόμενος στην… πρώτη γραμμή μαζί με τους συντρόφους του.

Η δε πρόσφατη πορεία του ως υποψηφίου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Αχαΐα, αποδεικνύει πως έχει λόγο, απήχηση στον κόσμο και μπορεί να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας και σε δημοτικό επίπεδο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η προκάτοχός του, Αγγελική Κουρή, υστέρησε.

Όσο για την ανάμειξή του με τα δημοτικά, δεν είναι κάτι καινούριο. Αντιθέτως, από το 1998 ασχολείται, ενώ είχε εκλεγεί μέλος της τοπικής κοινότητας Βερίνου με τον Κώστα Αδαμόπουλο.

Δεκατρία χρόνια… συσπείρωσης

Ποια ήταν όμως η πορεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αιγιαλείας, από τότε που έλαβε τη σημερινή του μορφή; Η παράταξη του ΚΚΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε το 2010. Πρώτος υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη, ήταν ο ιατρός και μετέπειτα επικεφαλής της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος. Στην εκλογική αναμέτρηση του 2010 εξελέγη από την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος καθώς και ο επί σειρά ετών συνδικαλιστής, Σωτήρης Κολοκοτρώνης.

Επίσης, εκλέγονται κι άλλοι τρεις υποψήφιοι. Στη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου ο Γιώργος Μητρόπολος, στην τοπική κοινότητα Δαφνών η Χριστίνα Μεϊντανά και στην τοπική κοινότητα Κουνινάς ο Λευτέρης Κατσιδήμας.

Το 2014 τίθεται επικεφαλής της παράταξης ο αείμνηστος ιατρός Χρήστος Λαϊνάς που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Εκλέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας που είχε πενταετή θητεία. Το 2019 επικεφαλής τίθεται η Αγγελική Κουρή που επίσης εξελέγη και εκπροσωπεί την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο ως σήμερα.
Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μποδιώτη να παίρνει τη σκυτάλη, κάτι που θα ανακοινωθεί λογικά μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr