background img
banner
banner

Η παρακαταθήκη του Χρήστου Λαϊνά

Το δικό του ουσιώδες πέρασμα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση είχε ένας άνθρωπος που άφησε μόνιμο αποτύπωμα στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο οποίος «έφυγε» την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 63 ετών. Ο Χρήστος Λαϊνάς. Είναι δε βέβαιο πως εάν η αρρώστια του δεν τον είχε καταβάλει, ο ίδιος, γεννημένος αγωνιστής, θα συνέχιζε με παρρησία να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των φτωχών πολιτών, των βιοπαλαιστών και των ανέργων, από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ήταν παρών σε κάθε συγκέντρωση και θα βροντοφώναζε για την ειρήνη…
Η απώλειά του, είναι σαφές πως αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην παράταξη μέσα από την οποία έδωσε «μάχες» στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θητεία 2014-2019. Λίγο νωρίτερα, ο Χρήστος Λαϊνάς είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Συμπολιτείας με την παράταξη που στηριζόταν από το ΚΚΕ, αντιπολιτευόμενος του σημερινού δημάρχου Αιγιαλείας.

Θλίψη σε ΚΚΕ και οργανώσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω ανακοίνωσή της τονίζει: ΄΄Αποχαιρετούμε με περηφάνια και σεβασμό το σύντροφο και φίλο Χρήστο Λαϊνά, που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη. Έναν αγωνιστή-κομμουνιστή που ποτέ δε λύγισε, ποτέ δεν πρόδωσε τις αρχές του και τα πιστεύω του υπηρετώντας και ως γιατρός τον ΑΝΘΡΩΠΟ, ακριβώς γιατί ήταν κομμουνιστής. Επί σειρά ετών, και παρά τον αρνητικό συσχετισμό, υπερασπιζόταν με αποφασιστικότητα τα λαϊκά συμφέροντα, και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Συμπολιτείας και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας όπου διαδοχικά διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Με την ίδια αποφασιστικότητα ήταν πάντα κοντά στους αγώνες της εργατικής τάξης της Αιγιάλειας, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στα μπλόκα των αγροτών, στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Με αλάνθαστο ταξικό κριτήριο μετέφερε τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα του λαού της Αιγιάλειας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο παλεύοντας πεισματικά για την ικανοποίηση τους, χωρίς να χάνει τον προσανατολισμό του, στο δρόμο της σύγκρουσης και ριζικής ανατροπής. Η Λαϊκή Συσπείρωση αποχαιρετά τον σταθερό και αταλάντευτο αγωνιστή, που πορεύτηκε πάντα με σημαία το δίκιο του λαού, τα υψηλά ιδανικά της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης για τις νεότερες γενιές. Θα είναι για πάντα μαζί μας στους αγώνες που ακολουθούν. Καλό σου ταξίδι σύντροφε Χρήστο. Eκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του΄΄.

Επίσης, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, τονίζει: ΄΄Αποχαιρετούμε σήμερα το σύντροφό μας Χρήστο Λαϊνά που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, και μετά από πολύχρονη σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Αχαΐας και ιδιαίτερα της Αιγιάλειας αποχαιρετούμε με θλίψη τον ακούραστο σύντροφο μας, που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με σθένος τα ιδανικά του Κόμματος. Ο σύντροφος Χρήστος γεννήθηκε το 1959 στο Δοκίμι Αγρινίου, εκεί πέρασε τα πρώτα του μαθητικά και εφηβικά χρόνια. Μεγάλωσε μέσα σε φτωχή οικογένεια, με γονείς καπνεργάτες. Ως μαθητής, αργότερα ως φοιτητής ιατρικής, αλλά και μετά στην στρατιωτική του θητεία πορεύτηκε με ψηλά το κεφάλι. Έκανε ειδικότητα ως ρευματολόγος στο ΚΑΤ και το 1994 μετακόμισε στο Αίγιο, όπου και ξεκίνησε να ιδιωτεύει ως ρευματολόγος, μέχρι το τέλος της ζωής του. Στο Αίγιο γνωρίζει τους συντρόφους και το 1996 οργανώνεται στο Κόμμα. Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής ανέλαβε υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στην Αιγιάλεια και στην ευρύτερη περιοχή. Υπήρξε μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Υπαίθρου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, αλλά και γραμματέας της ΚΟΒ Συμπολιτείας-Νέου Ερινεού. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας.
Ο σύντροφος Χρήστος εκπροσώπησε τα συμφέροντα του λαού και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ, αρχικά στο Δήμο Συμπολιτείας και έπειτα στο Δήμο Αιγιάλειας. Επί σειρά ετών εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ του αθλητικού συλλόγου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» και πρόεδρος του ΕΣΥΝ του παραρτήματος Αιγίου. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά του Σπύρο και Αναστασία, την οικογένεια και τους οικείους του. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Αίγιο, θα ακολουθήσει καύση της σωρού στη Ριτσώνα, όπως ήταν επιθυμία του”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr