background img
banner
banner

Δημιούργησαν θέατρο και σκόρπισαν ικανοποίηση!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ “ΟΡΝΙΘΕΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Ήταν μία παράσταση που αν μη τι άλλο, προσέφερε… χρώματα, χαρούμενες παιδικές φωνές, μελωδίες και ερμηνείες, γέλιο και σαφώς, μεγάλη ικανοποίηση και στους διοργανωτές αλλά και σε όσους παραβρέθηκαν και την απόλαυσαν. Για άλλη μία φορά το Θεατρικό Τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών, κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει το χειροκρότημα του κοινού, σε ένα έργο που λίγο – πολύ… τα είχε όλα!

Έτσι, την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου και λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου των Καμαρών, δεκάδες άνθρωποι και φίλοι του θεάτρου, γονείς και κηδεμόνες, βρέθηκαν για να απολαύσουν τη παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη, σε κείμενα Δημήτρη Ποταμίτη και σκηνοθεσία Αναστασίας Πετρίδη, αναγκάζοντας τον κόσμο να χειροκροτήσει πολλές φορές… δυνατά, την προσπάθεια των μικρών και των μεγάλων ηθοποιών, αλλά βεβαίως και των συντελεστών.

Η Θεατρική Ομάδα… μεγαλούργησε!

Μία πλειάδα ανθρώπων και συντελεστών, είχαν αναλάβει τα σκηνικά και τα κοστούμια, τον σχεδιασμό του ήχου και των φωτισμών, αλλά και την εικονογράφηση του σκηνικού. Όπως αποδείχθηκε, λειτούργησε ως μία ομάδα υποστήριξης που ξεχώρισε άμεσα, καθώς ήταν άκρως αποτελεσματική. Σε “πελάγη ευτυχίας” για την επιτυχία της εκδήλωσης και το αποτέλεσμα της παράστασης, ήταν μετά πέρας της, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και ειδικά, ο πρόεδρος του Σωτήρης Μακαρώνας, ο οποίος ανήκε και στο καστ των ηθοποιών – ερμηνευτών. Τεράστια συμβολή στην όμορφη εκδήλωση είχαν η διευθύντρια της μονάδας Μαρία Σιταρά, μαζί με τον Αθλητικό Σύλλογο Καμαρών, τον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών Απόλλων και τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών “Οι Αρχαίες Ρύππες”.

Και έτσι απλά, η αίθουσα γέμισε!

Όσοι κατάφεραν να βρεθούν και να απολαύσουν την θεατρική δημιουργία των παιδιών αλλά και των γονέων, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Το έργο του Αριστοφάνη, παρ’ όλο που ανήκει σε ένα φάσμα δύσκολων χαρακτήρων και ιδιαίτερων εννοιών και ερμηνευτικής προσέγγισης, οι μαθητές κατάφεραν να ερμηνεύσουν με αξιοσύνη, με το κωμικό στοιχείο να κυριαρχεί ενώ κάποιοι γονείς απέδειξαν το ταλέντο τους πάνω στο ερασιτεχνικό θέατρο. Η κατάμεστη αίθουσα της σχολικής μονάδας ήταν το πιο τρανό διαπιστευτήριο της επιτυχίας της εκδήλωσης. Μετά το πέρας της παράστασης, πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά, ενώ τα μέλη του Συλλόγου έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να περάσει καλά ο κόσμος. Υπήρξε μπουφές με μικρά γλυκίσματα και αρκετοί ιδιώτες – χορηγοί της προσπάθειας προσέφεραν μέσω κλήρωσης, πλούσια και ξεχωριστά δώρα.

Η δασκάλα (πλέον) και πρώην διευθύντρια Μαρία Σιταρά, αποτέλεσε τη “χρυσή τομή” μεταξύ των θεατών της παράστασης και του συνόλου των συντελεστών της προσπάθειας, “παραδίδοντας” έτσι στην καθηγήτρια Διαμαντή Χριστοπούλου, τη “σκυτάλη” για την συνδιοργάνωση της επόμενης θεατρικής παράστασης του χρόνου τέτοια εποχή, έχοντας εξασφαλίσει το αμέριστο κόπο και μεράκι των ανθρώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το ραντεβού του Θεατρικού Τμήματος του Συλλόγου δόθηκε για το 2024, πάντα με την Αναστασία Πετρίδη να σκηνοθετεί και να πρωτοτυπεί, σε ένα έργο – έκπληξη, το οποίο θα προετοιμάζεται από τον ερχόμενο Οκτώβριο που θα ξεκινήσουν οι πρόβες του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ντίνος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παναγιώτης Περλέγκας, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθήνα Σκανδάμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, φορείς και προσωπικότητες από την εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής, δεκάδες άνθρωποι αθλητικών τοπικών σωματείων, καθώς και αρκετές προσωπικότητες από τον πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr