background img
banner
banner

Επιτυχία η διπλή άνοδος από την περιοχή μας

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Παρελθόν αποτελούν πλέον όλα τα πρωταθλήματα ΕΠΣ Αχαΐας και μαζί με αυτό η Β΄ κατηγορία που είχε το μεγαλύτερο πρωτάθλημα και τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.
Επιτυχία για την περιοχής μας ήταν η άνοδος δύο σωματείων στην Α΄ κατηγορία. Η Θύελλα Αιγίου πρώτη στον 2ο όμιλο με άμεσο προβιβασμό και η ΑΕ Καλαβρύτων μέσα από τα παιχνίδια μπαράζ.

Μόνο για μια σεζόν παρέμειναν οι δυο αυτές ομάδες στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, διατηρώντας από την προηγούμενη σεζόν τις εμπειρίες και το έμψυχο υλικό από την μεγαλύτερη Α΄ κατηγορία που υπηρετούσαν.

Οργάνωση και ενίσχυση σε Θύελλα, Καλάβρυτα

Να αποφύγουν την προ δυο ετών με τον υποβιβασμό τους λογαριάζουν να πράξουν φέτος Θύελλα και Καλάβρυτα, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που τους περιμένουν σε ένα πρωτάθλημα ακόμα πιο δύσκολο από την τελευταία φορά που το είχαν υπηρετήσει το 2021-22.

Δεν μπόρεσε ο Δαβουρλής την άνοδο στην Α΄ κατηγορία

Με την ευκαιρία που πρόσφερε ο Παναιγιάλειος για μια ακόμα άνοδο στην Α΄ κατηγορία, την διεκδίκησαν από τον όμιλο Αιγίου ο Δαβουρλής και από τον όμιλο της Πάτρας η Αναγέννηση Πατρών. Η Αναγέννηση Π. κέρδισε τον Δαβουρλή και την άνοδο, με τον όμιλο της Πάτρας να υπερισχύει γενικά σε όλα τα μπαράζ, με εξαίρεση τον Παναιγιάλειο που έβγαλε νοκ άουτ την Θύελλα Πατρών και τον Πανμοβριακό.

Διεκδίκησαν μέχρι τέλους Αετός Ρίου και ΑΕ Αρόης

Την πεντάδα της κορυφής συμπλήρωσαν Αετός Ρίου και ΑΕ Αρόης, αφήνοντας απ’ έξω τον Ηρακλή Πατρών την τελευταία αγωνιστική.
Δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν το παραπάνω βήμα, θέτοντας στον αντίποδα τις βάσεις και τις ελπίδες για το φετινό πρωτάθλημα στην Β΄ κατηγορία.
Ο Ηρακλής Π. που από την αρχή τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος κι αν δεν είχε στα τελευταία παιχνίδια τον πρώτο της σκόρερ Μπάμπη Φούντζουλα που έφυγε για επαγγελματικές υποχρεώσεις και κάποιους φοιτητές που είχε στο δυναμικό του, το πιθανότερο είναι να βρισκόταν αυτός στα μπαράζ ανόδου.

????????????????????????????????????

Στην πορεία βγήκε η δουλειά και η ποιότητα της ΑΕ Αιγίου

Βρέθηκε να κινδυνεύει με υποβιβασμό κάποια στιγμή η ΑΕ Αιγίου, όμως η αγωνιστική άνοδος που παρουσίασε στην τελική ευθεία, απόρροια της καλής δουλειάς από τον Λεωνίδα Σκαρτσίλα και το ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιριστών, της πρόσφεραν μια σχετικά εύκολη παραμονή.
Απομένει τώρα η πολιτική που θα επιλέξει για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο το Προσφυγικό σωματείο. Αν δηλαδή θα βασιστεί στους νεαρούς ή θα προσθέσει και λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές για μεγαλύτερους στόχους και σχέδια.

Τέλος καλό όλα καλά για Αστέρα και Αχιλλέα

Από τον Παράδεισο στην κόλαση και το αντίστροφο πήγαιναν στα τελευταία παιχνίδια ο Αστέρας Τέμενης με τον Αχιλλέα Καμαρών. Επιστρατεύοντας τις τελευταίες δυνάμεις τους, την τύχη με το μέρος τους και τους συνδυασμούς των άλλων αποτελεσμάτων, απέφυγαν τα μπαράζ παραμονής.

Την γλίτωσε ο Φοίνικας / Ζήρια, όχι όμως η Φλόγα Ροδιάς

Με ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα πήγε στα playout ο Φοίνικας / Ζήρια και αυτό ήταν που τον κράτησε στην κατηγορία ύστερα από τα παιχνίδια παραμονής.
Η Αργυρά πήγε να κάνει την υπέρβαση καταλήγοντας στην 2η θέση, δεν μπόρεσε όμως στο μπαράζ μετά τα …μπαράζ, να ξεπεράσει από τον όμιλο Πάτρας το εμπόδιο του Κρίνου.
Εκτός από το Α. Καστρίτσι που είχε καταλήξει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας από την κανονική περίοδο, υποβιβάστηκαν ακόμα Ζαβλάνι, Αργυρά και Φλόγα Ροδιάς.
Η ομάδα της Ροδιάς έπρεπε να ανατρέψει το βαθμολογικό μειονέκτημα με το οποίο ξεκίνησε, να πάρει νίκες και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεν μπόρεσε να το κάνει, αν και κάποια στιγμή υπήρξε μια μαθηματική ελπίδα, θα παίζει την ερχόμενη περίοδο στην Γ΄ κατηγορία.

Στατιστικά από το πρωτάθλημα

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή της Α.Ε. Καλαβρύτωνμε ενεργητικό 81 τερμάτων (3,11) μ.ο. και πιο δύστοκη από τον Φοίνικα / Ζήρια, (αφού το Άνω Καστρίτσι ως γνωστόν αποχώρησε), με ενεργητικό 25 τερμάτων (0,96) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή της πρωταθλήτριας Θύελλας Αιγίου με παθητικό 21 τερμάτων (0,81) μ.ο. και πιο ευάλωτη αυτή της Αργυράς με παθητικό 65 τερμάτων (2,50) μ.ο.
Α.Ε. Φοίνικα/Ζήριας (9), Ζαβλάνι (8), αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ Θύελλα Αιγίου και Φλόγα Ροδιάς είχαν μόλις (1).

Η Α.Ε. Καλαβρύτων ήταν η μοναδική ομάδα που δεν έχασε ούτε βαθμό στην έδρας της (13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια), ενώ η Θύελλα Αιγίου είχε ρεκόρ εντός έδρας 12 νίκες, 1 ισοπαλία.

Ρεκόρ τερμάτων (10) στις αναμετρήσεις Α.Ε. Καλαβρύτων – Ζαβλάνι 9-1 και Α.Ε. Αιγίου – Ζαβλάνι 6-4, ενώ ακολούθησε το Θύελλα Αιγίου – Άνω Καστρίτσι 3-6.

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 650 τέρματα (377 γηπεδούχοι, 273 φιλοξενούμενοι), δηλαδή 25 ανά αγωνιστική ή 3,57 μ.ο ανά αγώνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr