background img
banner
banner

Θλίψη στην τοπική κοινωνία από το θάνατο του Χρήστου Λαϊνά

Aπεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου ο Χρήστος Λαϊνάς σε ηλικία 63 ετών μετά από μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Ο θάνατός του “βύθισε” σε θλίψη την τοπική κοινωνία αφού ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και δραστηριοποιείτο σε πολλούς τομείς.

Εκτός από εξαίρετος ιατρός (ρευματολόγος) είχε ασχοληθεί χρόνια με τα κοινά αλλά και τον αθλητισμό. Διετέλεσε επικεφαλής παράταξης στον πρώην δήμο Συμπολιτείας από το 2003 έως το 2006 και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Αιγιαλείας “Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας” την περίοδο 2015-19. Υπήρξε μαχητικό στέλεχος του ΚΚΕ επί σειρά ετών.

Η καταγωγή του ήταν από το Αγρίνιο αλλά για πολλά χρόνια ζούσε στο Αίγιο όπου διατηρούσε το ιατρείο του. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην πόλη καταγωγής του, όπου έδινε μάχη με την ασθένεια.

Ο Αθηνόδωρος αποχαιρετά τον συνιδρυτή του και πρώτο πρόεδρο

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Χρήστου Λαϊνά εξέδωσε το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς”. Το όνομά του υπήρξε συνώνυμο με εκείνο του Αθηνόδωρου καθώς ήταν ονοματοδότης του συλλόγου, συνιδρυτής, μαραθωνοδρόμος και πρώτος του πρόεδρος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

” Σύσσωμη η οικογένεια του Αθηνόδωρου αποχαιρετούμε τον Χρήστο Λαϊνά.  Αποχαιρετούμε τον ιατρό, τον Μαραθωνοδρόμο, τον αγωνιστή στα πεδία της πολιτικής, της κοινωνίας και του πολιτισμού. Αποχαιρετούμε τον  άνθρωπο που η απόδοση της προσήκουσας τιμής  αντικατοπτρίζει την ανιδιοτελή προσφορά του στα κοινά και την ιδιαίτερη αγάπη του στον κλασσικό αθλητισμό και τις αξίες του.  Αποχαιρετούμε τον ονοματοδότη του συλλόγου μας του οποίου υπήρξε συνιδρυτής και ο πρώτος πρόεδρος.

Στις πεπερασμένες διαστάσεις του χωροχρόνου μας,   το ανθρωποκεντρικό ιδεολογικό αποτύπωμά του και τα έργα του που στόχευαν το «άπειρο», ας διαστέλλουν την αναπόφευκτη  θλίψη και ας δίνουν τη δέουσα παρηγοριά σε όσους τον γνώρισαν και πρωτίστως στην οικογένειά του”. 


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr