background img
banner
banner

Πού απαγορεύεται η αλιεία στην Αιγιάλεια

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Τα σημεία που ισχύει η απαγόρευση αλιείας και συγκεκριμένα τις πολυσύχναστες παραλίες, που από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπεται το ψάρεμα, έδωσε στη δημοσιότητα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποφάσισε την απαγόρευση της αλιείας με κάθε μέσο από την ξηρά καθώς και από τη θάλασσα σε απόσταση 200 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο που φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, σε συγκεκριμένες παραλίες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες για το έτος 2023, τοπικής αρμοδιότητας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι εξής παραλίες της Αιγιάλειας: α. «ΛΟΓΓΟΣ», από το Κ.Υ.Ε «BASE» έως το Κ.Υ.Ε «ΑΝΩΝΥΜΟ», Δήμου Αιγιαλείας, β. «ΕΛΑΙΩΝΑΣ», από το Κ.Υ.Ε. «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» έως το Κ.Υ.Ε. «OJO», Δήμου Αιγιαλείας, γ. «ΑΛΥΚΗ», δυτικά χώρου στάθμευσης Ι.Χ έως αρχή βιοτόπου Αλυκής, Δήμου Αιγιαλείας, δ. «ΑΚΡΑΤΑ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ », από την κάθετη οδό Νάξου έως την κάθετη οδό Αιγαίου προς Π.Ε.Ο, Δήμου Αιγιαλείας, ε. «ΑΒΥΘΟΣ», από ανατολικό άκρο όρμου Αβύθου έως Κ.Υ.Ε. «ALMYRA», στ. «ΝΙΚΟΛΕΪΚΑ», από Κ.Υ.Ε. «PORTO EΛΙΚΗ» έως ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης μικρών σκαφών.

Επίσης, αποφασίστηκε η απαγόρευση της αλιείας, σε απόσταση μικρότερη των διακοσίων (200) μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις θαλάσσιες περιοχές οι οποίες δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.

Ακόμη, η απαγόρευση της αγκυροβολίας και προσόρμισης πλοίων αναψυχής (ιδιωτικών και επαγγελματικών), επαγγελματικών ημερόπλοιων, μικρών σκαφών και γενικά μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής στις ως άνω περιοχές, σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν το σημείο στο οποίο φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, τηρουμένων των προβλεπόμενων περιορισμών ως προς την κίνηση και κυκλοφορία.

Υποχρέωση των δήμων για τοποθέτηση σημαντήρων ορίων

Οι απαγορεύσεις τίθενται σε ισχύ από 01/06/2023 έως 30/09/2023, από την ανατολή έως την δύση του ηλίου. Με την απόφαση δεν αίρεται η υποχρέωση των δήμων για την τοποθέτηση σημαντήρων επισήμανσης ορίων μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι, στις λουτρικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός της διοικητικής τους αρμοδιότητας.
Οι παραβάτες, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στα στελέχη του Κ.Λ. Πάτρας, ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. 7. Για περιοχές αρμοδιότητας του Κ. Λ. ΠΑΤΡΑΣ/ Γ ‘ Λ/Τ ΑΙΓΙΟΥ, τα περί αλιείας θέματα ρυθμίζονται με τον «Ειδικό Κανονισμό Λιμένα Αιγίου» με Αρ. 19 (Β’ 2310/2014).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr