background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Δεν σέβονται τα μνημεία του Αιγίου κι ύστερα θέλουν κι ανάπτυξη…»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ «ΔΩΔΕΚΑ ΒΡΥΣΕΣ»

Η κατάσταση που επικρατεί στο μνημείο των «Δώδεκα βρυσών» στην παραλία Αιγίου ήταν η… αιχμή του δόρατος ώστε να «ανάψουν τα αίματα» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι βρύσες αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Αιγίου, εδώ και πολύ καιρό δεν βγάζουν ούτε… σταγόνα, ενώ από πλευράς δημοτικής αρχής δόθηκε η απάντηση πως το θέμα είναι τεχνικό κι ότι εάν συνδεθούν οι βρύσες με το δίκτυο, το νερό θα είναι ακατάλληλο προς πόση. Μιλώντας στο protionline.gr για το θέμα, ο κ. Γούτος τόνισε τα εξής: ΄΄Το Αίγιο έχει κάποια ιστορικά μνημεία και η δημοτική αρχή είναι ανεπαρκής όχι μόνο τα αναδείξει και να τα προβάλει όπως γίνεται σε άλλους δήμους, αλλά έρχεται να τα υποβαθμίσει κιόλας. Ένα εξ αυτών είναι και το μνημείο των «Δώδεκα βρυσών» που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και της παραλίας, όμως ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν το σέβονται. Πώς να παρουσιάσει κάποιος τις βρύσες στις οποίες άλλοτε ξεδιψούσε ο κόσμος και ήταν συνδεδεμένες με την άνθηση του λιμανιού του Αιγίου, σήμερα σε αυτή την κατάσταση;
Το πρώτο που θα ρωτήσει ο επισκέπτης είναι γιατί δεν βγάζουν νερό. Αυτό το εύλογο ερώτημα μεταφέραμε κι εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο και αντί απάντησης εισπράξαμε μία προκλητική στάση η οποία δείχνει το πόσο η δημοτική αρχή σέβεται τα μνημεία και τους ανθρώπους της Αιγιάλειας…΄΄.

Να γίνει τεχνικό έργο

Και συνέχισε ο κ. Γούτος: ΄΄Μας μετέφεραν ότι μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο… αύριο το πρωί, ωστόσο το νερό που θα βγαίνει δεν θα είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Και μας είπαν πως δεν μπορεί ο δήμος να είναι υπεύθυνος σε περίπτωση που κάποιος καταναλώσει το νερό και πάθει δηλητηρίαση. Εμείς όμως επιμείναμε και ζητήσαμε να μάθουμε γιατί δεν κατασκευάζεται τεχνικό έργο ώστε να συνδεθούν οι βρύσες με το δίκτυο από το οποίο υδροδοτείται το Αίγιο, όμως απάντηση δεν πήραμε. Αντιθέτως, μας είπαν πως δεν είναι δυνατόν να τρέχει το νερό και να το επιβαρύνονται οι δημότες. Και αναρωτιόμαστε: Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι αυτό το κόστος για τους δημότες, όταν η δημοτική αρχή έχει τη μόνιμη πρόθεση αύξησης των δημοτικών τελών;

Τώρα σκέφτηκε τους δημότες;΄΄. Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Αύριο», σημείωσε: ΄΄Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε τουρισμό στο Αίγιο. Τι προοπτικές δημιουργούμε εμείς για να έχουμε ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, όταν τα σύμβολα του Αιγίου που υπάρχουν για εκατοντάδες χρόνια, παραμένουν υποβαθμισμένα;΄΄.
΄΄Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέστησα υπεύθυνο τον δήμαρχο γι’ αυτή την παρακμιακή εικόνα και ζήτησα να μάθω πότε θα λειτουργήσουν οι βρύσες. Ακόμη περιμένω απάντηση΄΄, κατέληξε ο κ. Γούτος.

Παρέμβαση και για την πλατεία

Ο Χρήστος Γούτος ζήτησε επίσης στο τελευταίο Δ.Σ. αυτό που έγινε στην πλατεία Αγ. Λαύρας να μην συμβεί και στην Βάλφουρ, τονίζοντας πως «θα πρέπει να δούμε και κάποια θέματα. Σίγουρα το έργο δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, όμως είμαστε στην έναρξη της θερινής περιόδου κι εμείς θα σκάψουμε στην Τρίγωνη Πλατεία. Πρέπει να δούμε τι επιπλέον μέτρα θα πάρουμε ώστε η όχληση που θα έχουμε να είναι η χαμηλότερη, να δούμε την πρόσβαση στο κέντρο κατοίκων και επισκεπτών».

Κατήγγειλε ακόμη πεζοδρόμια γεμάτα χόρτα, ενώ μίλησε και για τους κώνους στην Αλυκή λέγοντας πως είναι «μαχαίρια», σκασμένοι διαλυμένοι και επικίνδυνοι.

«Αρχικά νόμισα ότι είναι ένα προσωρινό μέτρο, παρέμειναν, πρέπει να αλλαχθούν εκτός κι αν κάνουμε κάτι μόνιμο και πιο ωραίο αισθητικά». Επίσης, αναφέρθηκε και στην τμηματική ασφαλτόστρωση στην Κορίνθου ενώ ρώτησε τι γίνεται με την ανάπλαση της Μητροπόλεως.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr