background img
banner
banner

55 είχαν κλείσει ραντεβού, 95 εξετάστηκαν

Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ… ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΣΑΚΧΑΡΟ, ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Με ανέλπιστη ανταπόκριση – πέρα από την αναμενόμενη – και με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση, το σάκχαρο και την χοληστερόλη, σε επιλεγμένα σημεία του δήμου. Τις επιτυχημένες δράσεις της περασμένης εβδομάδας σε Συμπολιτεία, Ζήρια και το ΚΑΠΗ της οδού Ν. Πλαστήρα, διαδέχτηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η δράση στο ΚΑΠΗ των Υψηλών Αλωνίων, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου, σε μία δραστηριότητα που σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας, ότι ο κόσμος της Αιγιάλειας ανταποκρίνεται θετικά και έχει κατανοήσει πλήρως, την σημασία αυτών των συγκεκριμένων εξετάσεων για την υγεία, αλλά και πόσο πολύ μεγάλο ρόλο έχουν η πρόληψη και η ενημέρωση.

Η αντιδημαρχία Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας με την… «ακούραστη» Διαμάντω Βασιλακοπούλου και τους συνεργάτες της, βρέθηκε πάλι να πρωτοστατεί μαζί με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και μαζί, μπόρεσαν και… «κούμπωσαν» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, έχοντας άψογη συνεργασία που έχει και την ανάλογη εφαρμογή της, με την ανταπόκριση του κόσμου να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία χθες το πρωί. Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 του μήνα, σε Διακοπτό και Ακράτα αντίστοιχα.

Θα φτάσουν τους 550!

Η συμμετοχή κόσμου, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στα ΚΑΠΗ της οδού Μελετοπούλων αιφνιδίασε ακόμη και τους διοργανωτές καθώς από τον χώρο πέρασαν τελικά 95 άτομα για μετρήσεις οστεοπόρωσης, χοληστερίνης και σακχάρου, ξεπερνώντας κατά πολύ τα κλεισμένα τηλεφωνικά ραντεβού, τα οποία ήταν 55 συνολικά. Άτομα κάθε ηλικίας και κάθε φύλου, θέλησαν να συμμετάσχουν στη δωρεάν εξέταση, ενώ οι υπεύθυνοι του προγράμματος με θετική διάθεση και ευγενική συμπεριφορά, ενημέρωναν τον κόσμο για κάθε απορία του. Μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια έχουν ήδη οι εθελοντές γιατροί που μετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ φορείς και εθελοντές κάθε ηλικίας συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια, διαδίδοντας το μήνυμα ότι η πρόληψης της υγείας για τις συγκεκριμένες παθήσεις, είναι το πιο σημαντικό «όπλο» της ποιότητας ζωής της σύγχρονης εποχής.

Τα κλεισμένα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Διακοπτό είναι περίπου 50, ενώ το Σάββατο θα είναι περίπου άλλα τόσα, νούμερα που θα αλλάξουν κατά πολύ προς τα… πάνω, όπως έγινε το κέντρο του Αιγίου, επικυρώνοντας έτσι την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η δράση. Ο κόσμος της Αιγιάλειας έχει κατανοήσει τη σημασία της οστεοπόρωσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και επιχειρεί το «προλαμβάνειν». Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειωθεί ότι στις πέντε προγραμματισμένες δράσεις, θα έχουν εξεταστεί συνολικά, πάνω από 550 άτομα!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr