background img
banner
banner

«Από το Μωριά… ως τα περάσματα της Εγνατίας»

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ

Ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών και η εξαίρετη παραδοσιακή ορχήστρα «Πεντάηχον», θα συνεργαστούν για την παρουσίαση μιας ιδιαίτερης θεματικής παράστασης σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου, ώρα 9.15 το βράδυ, στο δημοτικό σχολείο Καμαρών, με τίτλο «Από το Μωριά… ως τα περάσματα της Εγνατίας». Μουσικοί, χορευτές-τριες και αφηγητές, με ήχους, εικόνες, τραγούδια, χορούς, φορεσιές, δρώμενα θα μας ταξιδέψουν από την καρδιά της Πελοποννήσου ως τη διαδρομή της Εγνατίας.

Αφορμή της παράστασης οι διαδρομές του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών, με αφετηρία τον Μωριά, μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Κάτω Ιταλία αλλά και στις παρυφές της Εγνατίας, όπως αποτυπώθηκε σε χάρτες και οδικά δίκτυα. Αιτία, η εξαιρετική διασύνδεση της μελωδίας Ζάραμο με το Bellaciao (μελωδία παραδοσιακού εργατικού τραγουδιού από την περιοχή της Μπολόνια ή/και την κοιλάδα του Πάδου).

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας, με την ποικιλία των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούν θα παίξουν παραδοσιακά τραγούδια (αυθεντικά αλλά και με διασκευές) βάζοντας τη δική τους υπογραφή ώστε να διατηρηθούν πολλά από αυτά που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Οι χορευτές-τριες, με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε περιοχή θα παρουσιάσουν χορούς κυκλωτικούς αλλά και σκόρπιους, χορούς μερακλήδων χορευτών με το ύφος και το ήθος του κάθε τόπου.Θα ακουστούν τραγούδια και θα παρουσιαστούν χοροί από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία, την Κωνσταντινούπολη διαρθρωμένα σε έξι ενότητες.

Το «Πεντάηχον» αποτελούν οι: Αγγελική Παρδάλη (σαντούρι, τραγούδι), Χάρης Λύγκος βιολί, φωνητικά), Πάνος Σκουτέρης (πνευστά, τραγούδι), Παναγιώτης Σταθάκης (λαούτο, φωνητικά), Κώστας Καραμέσιος (κρουστά, φωνητικά). Η παραγωγή-οργάνωση της παράστασης γίνεται από τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Δήμου Αιγιάλειας.

Γενική είσοδος 12€, προπώληση 10€, μειωμένο 8€.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr