background img
banner
banner

Δήμος… αναζητεί ακίνητα για μίσθωση

ΣΕ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ – ΛΑΜΠΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΕΣ

Η ενοικίαση ή απόκτηση ακινήτων από τον δήμο Αιγιαλείας ούτως ώστε να καλυφθούν κατά τόπους ανάγκες που είτε έχουν να κάνουν με τη στέγαση είτε με χώρους στάθμευσης, έρχονται σε προτεραιότητα για τον δήμο Αιγιαλείας μέσα στο 2024 κι αυτό φάνηκε και από τη σχετική οικονομική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του. Ήδη η Δημοτική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για μισθώσεις τριών ακινήτων στη Δυτική Αιγιάλεια.

Για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου

Το πρώτο ακίνητο είναι το κτίριο που αναζητά ο δήμος με σκοπό τη μίσθωση για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Σελιανιτίκων, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μέσο όρο 20 μαθητές. Μάλιστα, αποφασίστηκε να διενεργηθεί προφορική, μειοδοτική δημοπρασία για την μίσθωση κατάλληλου ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων. Το ακίνητο θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως να διαθέτει ράμπα ώστε να μπορούν να εισέρχονται αμαξίδια των ΑμεΑ, να έχει εμβαδό από 100τ.μ. έως 150τ.μ. περίπου, να διαθέτει περιφραγμένο αύλειο χώρο αποκλειστικής χρήσης του νηπιαγωγείου τουλάχιστον 100 τ.μ., να έχει σχετική χρήση χώρου, να διαθέτει τουλάχιστον δύο τουαλέτες και γενικά να πληροί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας. Η μίσθωση του ακινήτου θα είναι διάρκειας οκτώ ετών, με δικαίωμα παράτασης τεσσάρων επιπλέον ετών, συναινούντων και των δύο μερών.

Αναγκαιότητα για χώρους στάθμευσης

Το άλλο ακίνητο αφορά χώρο πάρκινγκ προς μίσθωση από τον Δήμο στο Λαμπίρι της κοινότητας Ζήριας. Μάλιστα σχετική απόφαση έχει ληφθεί στις 23 Φεβρουαρίου από τη συγκεκριμένη κοινότητα. Βάσει της εισήγησης του προέδρου της Ζήριας, στον οικισμό Λαμπίρι παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα διότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης των οχημάτων και εντός του οικισμού διέρχεται η Παλαιά Εθνική Οδός με μεγάλη διέλευση οχημάτων και ιδιαίτερα βαρέα οχήματα και επειδή απαγορεύεται η στάθμευση παραπλεύρως αυτής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες επιδεινώνεται το πρόβλημα. Για να μην παρουσιαστεί και το φετινό καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα κρίνεται ότι πρέπει να μισθωθεί ακίνητο στο Λαμπίρι.

Τέλος ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην αναζήτηση χώρου πάρκινγκ προς μίσθωση στην κοινότητα Καμαρών. Σχετική απόφαση έχει ληφθεί στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας Καμαρών στις 27 Φεβρουαρίου. Επί του θέματος αυτού ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Ρογκάλας έχει εισηγηθεί ότι στην κοινότητα παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα διότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης των οχημάτων και σε όλα τα θρησκευτικά κοινωνικά γεγονότα της κοινότητας δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη στάθμευση των οχημάτων των επισκεπτών. Και επίσης επειδή τα αυτοκίνητα παρκάρουν ένθεν και ένθεν του δημοτικού δρόμου ο οποίος στενεύει πάρα πολύ και δεν μπορεί να περάσει τη συγκεκριμένη ώρα το αστικό ΚΤΕΛ κι άλλα μεγάλα οχήματα όπως πυροσβεστικά ασθενοφόρα και λοιπά. Κατόπιν αυτών έχει ληφθεί απόφαση περί της αναγκαιότητας μίσθωσης ακινήτου ικανού εμβαδού για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr