background img
banner
banner

Δημήτρης Καλογερόπουλος: “Τα καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες και μεγάλη κινητοποίηση πολλών φορέων”

Μιλώντας στο Protionline.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και εκτιμώντας την κατάσταση, σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου, ανέφερε για την μεγάλη πυρκαγιά που άλλαξε τις… ισορροπίες για την ευρύτερη περιοχή: “Χθες το απόγευμα οι συνθήκες ήταν δραματικές. Οι εστίες ήταν πολλές και σε πολύ μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Η χθεσινή μέρα θύμισε… ημέρες του 2007, δηλαδή μία εξαιρετικά δύσκολη και στενάχωρη κατάσταση. Ο σωστός συντονισμός όλων των φορέων απέδωσε καρπούς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία, οι εθελοντές μας, η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όλοι μαζί έγιναν μία αποτελεσματική ομάδα αντιμετώπισης της κατάστασης, με τους δημότες της Αιγιάλειας να είναι 100% στο πλευρό μας και να βοηθούν σε όλες τις συντονισμένες προσπάθειες.

Σήμερα έχει ξημερώσει μία πιο αισιόδοξη μέρα, δίχως αυτό όμως δυστυχώς να διασφαλίζεται, γιατί η κατάσταση παραμένει δύσκολη και οι θερμοκρασίες αρκετά υψηλές. Είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση προκύψει. Αυτό που αρχικά μας ενδιέφερε, ήταν να η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής κάτι που καταφέραμε απολύτως καλά και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό. Οι κάτοικοι στο χωριό της Τράπεζας αλλά και στον οικισμό Κάστρο έχουν επιστρέψει στην θέση τους και στα σπίτια τους και λόγω του ότι η πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι εθελοντικές ομάδες έχουν αυξηθεί, με ανθρώπους να έρχονται από διάφορα σημεία για να βοηθήσουν, είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα είναι πλήρως ελεγχόμενη και ότι δεν θα έχουμε περαιτέρω εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Καλώ όλους τους δημότες τους επισκέπτες της Αιγιάλειας να είναι αρκετά προσεκτικοί αυτές τις ώρες. Έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των συμβάντων και ποια είναι η κατάσταση ως τώρα δυστυχώς η χλωρίδα και η πανίδα έχουν πληγεί ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία, θεωρώ εκτός αν μεγάλο απροόπτου ότι οι απώλειες που έχουμε μέχρι τώρα είναι σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες αλλά και σε δασικά σημεία αποφεύγοντας οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση σε οικίες ή κατοικημένες περιοχές.”


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr