background img
banner
banner

Φωτιά Διακοπτό: Σε διαρκή επιφυλακή για αναζωπύρωση

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Μία ακόμη δύσκολη ημέρα έχει ξημερώσει για τους Αιγιαλείς και τις περιοχές που μαίνεται η “πύρινη λαίλαπα”, ευτυχώς σε λίγα σημεία ακόμα. Από νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου, η αφόρητη ζέστη που επικρατεί εμποδίζει τις όποιες προσπάθειες των επίγειων ή εναέριων δυνάμεων να επιχειρούν. Παρ’ όλο που αυτή τη στιγμή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι, η μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει ότι στις περιοχές της Τράπεζας, του Διακοπτού, αλλά και στο Φαράγγι του Βουραϊκού τις μεσημβρινές ώρες θα ισχύσουν άνεμοι της τάξεως των 5 μποφόρ, οι οποίοι θα αλλάζουν πολύ συχνά κατεύθυνση, δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα canadair, δύο Τράκτορ και ένα ericsson, προσπαθώντας να “μπουν” μέσα σε χαράδρες και σε δύσβατα σημεία που μαίνεται ακόμα η φωτιά. Από τις 6 το πρωί και μετά η φωτιά έχει “μπει” μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού και καταστρέφει μία προστατευόμενη περιοχή, ενώ η επίγεια Πυροσβεστική Δύναμη αλλά και δεκάδες εθελοντές, έχουν να αντιμετωπίσουν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση καθώς πολλά σημεία είναι δύσβατα και οι μικρές εστίες της φωτιάς σε πολλά διαφορετικά μέτωπα.

Η Τράπεζα την “γλίτωσε” χάρη στην άμεση επέμβαση των επίγειων δυνάμεων

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, που η φωτιά περικύκλωσε από δύο μεριές, όμως τελικά χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου αλλά και των υπολοίπων φορέων που επιχειρούσαν στην περιοχή της Τράπεζας, κατάφεραν να ελέγξουν τις εστίες και κυριολεκτικά να σταματήσουν τη φωτιά στις αυλές των σπιτιών, πριν μπουν και πριν κάψουν οτιδήποτε. Στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας έχουν καταφτάσει δεκάδες εθελοντές και διάφορες ομάδες διάσωσης από πολλά σημεία της χώρας, ενώ η πολιτική ηγεσία του τόπου ελέγχει κάθε προσπάθεια. Όπως ενημέρωσε το Protionline.gr ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου, στο Περιφερειακό Ιατρείο Διακοπτού θα υπάρχει μόνιμα ένας γιατρός για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της ανατολικής πλευράς του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr