background img
banner
banner

Η έκτακτη ανάγκη γεννά προσδοκίες στους πληγέντες του Ελαιώνα

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

Ανακουφισμένοι παρουσιάζονται οι πληγέντες του Ελαιώνα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής 25 Ιουνίου, μετά την κήρυξη της κοινότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία, κατόπιν σχετικού αιτήματος Δήμου Αιγιαλείας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι επαγγελματίες προσδοκούν σε στήριξη και ελαφρύνσεις και η κοινότητα σε… επούλωση των πληγών που έχουν να κάνουν με υποδομές που καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρει στo Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ελαιώνα Βασίλης Τζαβάρας, ΄΄το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των παραλιακών καταστημάτων που ό,τι ετοιμάστηκαν και επένδυσαν χρήματα για τις επιχειρήσεις τους ώστε να λειτουργήσουν τη θερινή σεζόν, το ακραίο καιρικό φαινόμενο τους προξένησε ανυπολόγιστη καταστροφή. Μετά και την κήρυξη της κοινότητάς μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα τύχουν κάποιας οικονομικής στήριξης αλλά και απαλλαγής των υποχρεώσεών τους προς την πολιτεία, ούτως ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και να ξαναστήσουν τις επιχειρήσεις τους΄΄. Στο ερώτημα εάν έχουν ξεκινήσει πάλι τη λειτουργία τους, ο πρόεδρος είπε πως προσπαθούν σιγά – σιγά όμως δεν είναι εύκολο να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή και να αποκαταστήσουν τις ζημιές, θεωρώντας πως είναι απαραίτητη η βοήθεια της πολιτείας και με κάποια χρηματικά ποσά ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις αυτές να ορθοποδήσουν.

Σε φωτιστικά και στα δέντρα τα προβλήματα στις υποδομές

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές που καταστράφηκαν εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και του ανέμου, ο κ. Τζαβάρας είπε: ΄΄Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκλήθηκε σε φωτιστικά, σπασμένες λάμπες, προολείς, ζημιές σε στύλους και βέβαια με τα δέντρα που είτε έσπασαν είτε ξεριζώθηκαν από τη μανία του ανέμου. Έχουμε κάνει μία καταγραφή και προσπαθούμε σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου την οποία αναμένουμε, να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που αφορούν τον φωτισμό σε διάφορα σημεία, ενώ είμαστε σε επικοινωνία και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Παράλληλα, θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα δέντρα που χάθηκαν ώστε η κοινότητά μας να μην χάσει καθόλου από το πράσινο που τη χαρακτηρίζει. Βεβαίως, οι φυτεύσεις θα γίνουν τον Οκτώβριο όταν το επιτρέψουν οι κλιματολογικές συνθήκες΄΄.

΄΄Προσπαθούμε σαν κοινότητα και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να αποκατασταθεί και η τελευταία ζημιά που προκλήθηκε΄΄, κατέληξε ο πρόεδρος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr