background img
banner
banner

Η αλόγιστη χρήση νερού μπορεί να φέρει διακοπές εν μέσω καύσωνα

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

Η κλιματική αλλαγή, οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίας των ημερών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα ήταν αδύνατον να μην επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τις δεξαμενές ύδρευσης του δήμου. Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας σε τεχνικό επίπεδο έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, πλην όμως, για να μην… πούμε το νερό νεράκι, η σύνεση και η κατανάλωση με φειδώ είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένα…

Τόσο η μείωση των υδάτων λόγω του καύσωνα όσο και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι επόμενο να δημιουργήσουν προβλήματα, τα οποία ωστόσο προκύπτουν εξαιτίας της υπερκατανάλωσης που κάνουν οι δημότες. Όπως εξηγεί στo Protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ΄΄όταν σημειώνεται διακοπή ρεύματος, τα ασφαλιστικά συστήματα υδροδότησης σταματούν τις γεωτρήσεις και τις ενδείξεις. Υπάρχουν και καμένα “υποβρύχια” υδροδότησης όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Τράπεζας, γεγονός το οποίο προκάλεσε οξυμμένο τεχνικό πρόβλημα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε μόνο οικονομικό κόστος αλλά δημιούργησε πρόβλημα καθώς η διαδικασία αντικατάστασης είναι χρονοβόρα΄΄.

Αναμένεται η αδειοδότηση της Ολυμπίας Οδού για να ολοκληρωθεί έργο στην Αιγείρα

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή της Αιγείρας, η γραφειοκρατία έχει προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα και έχει τρενάρει το αναγκαίο έργο ύδρευσης. Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού, εδώ και τουλάχιστον δέκα μήνες, δεν έχουν δώσει το «πράσινο φως» και την ειδική αδειοδότηση για το συγκεκριμένο τμήμα δικαιοδοσίας τους, ώστε να ξεκινήσουν έργα με σκάψιμο σε μήκος 180 μέτρων που υπολείπονται ενώ τα υπόλοιπα πέντε χιλιόμετρα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί. ΄΄Πρόκειται για έναν αγωγό πολύ ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο στις μεγάλες κλιματικές διακυμάνσεις, τόσο καταπονημένο που την περασμένη Κυριακή 16 Ιουλίου αλλά και την Τρίτη 18 του μήνα, “έβγαλε” σοβαρά προβλήματα. Η Υπηρεσία μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει επιτόπου το πρόβλημα και με πολύωρες παρεμβάσεις΄΄, σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Όταν θα μπει σε εφαρμογή και λειτουργία το καινούριο δίκτυο δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα΄΄.
Αυτό που επισημαίνουν οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΑ είναι ότι το τρέχον καλοκαίρι είναι το δεύτερο που “χάνουμε” λόγω της γραφειοκρατίας. Ήδη έχουν σταλεί πολλά έγγραφα και έχουν γίνει τηλεδιασκέψεις για το θέμα, πλην όμως, όπως τονίζουν, η γραφειοκρατία του κράτους είναι ένα “θηρίο” που δύσκολα ελέγχεται. Από εκεί και πέρα, τονίζουν πως είναι θέμα τύχης πλέον, εάν στην Αιγείρα θα σπάσει πάλι ο αγωγός δημιουργώντας προβλήματα, με τις αναμενόμενες αντιδράσεις του κόσμου που δεν γνωρίζει.

Χρησιμοποιούν πόσιμο νερό για άρδευση…

΄΄Είναι γεγονός πάντως πως οι ακραίες θερμοκρασίες και ο καύσωνας ωθούν τον κόσμο να καταναλώνει πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες, έχουμε και πολλά δίκτυα μικτά, με αποτέλεσμα κάποιοι να ποτίζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερφόρτωση δικτύου. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο αξεπέραστο πρόβλημα, καθώς τα συνεργεία είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, ακόμα και Σαββατοκύριακο και γίνεται το καλύτερο δυνατό. Εάν τις επόμενες μέρες συνεχίσει αυτός ο καύσωνας, τα πράγματα θα είναι οριακά, και λόγω των διακοπών της ΔΕΗ αλλά και της υπερκατανάλωσης. Δεν αποκλείουμε το γεγονός να υπάρξουν περιπτώσεις που θα ενταθεί το πρόβλημα΄΄, επισήμανε ακόμη ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ.

Πολύ μεγάλες καταναλώσεις στην Τράπεζα

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η Δημοτική Επιχείρηση, «έρχεται» από την κοινότητα Τράπεζας και τον οικισμό Πούντας, εκεί όπου μετριούνται πολύ μεγάλες καταναλώσεις. Είναι χαρακτηριστικό όχι χθες, με βάση την τηλεμετρία, η παραλία της Πούντας κατανάλωνε 64 κυβικά νερού την ώρα! ΄΄Πρέπει και ο κόσμος να αντιληφθεί ότι το νερό οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε με πολλή προσοχή αυτές τις δύσκολες ημέρες΄΄, τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.
Το θέμα πάντως αναμένεται να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να εξεταστεί η λήψη μέτρων και ίσως και η επιβολή κυρώσεων εάν κάποιοι παραβαίνουν τον κανονισμό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr