background img
banner
banner

Θα αλλάξει ύφος η Τρίγωνη Πλατεία

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ – ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ

Ανάλογη του ύφους της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας θα είναι η νέα εικόνα της Τρίγωνης Πλατείας, ή πλατείας Βάλφουρ, όπως αναγράφεται και στη μελέτη του έργου «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 πλατεία Αγ. Λαύρας και Ενότητα 3 πλατεία Βάλφουρ».

Η διαπλάτυνση της Τρίγωνης θα γίνει στην οδό Βάλφουρ που θα πλακοστρωθεί, εκεί όπου ήδη εκτελούνται εργασίες από τα συνεργεία της κατασκευάστριας εταιρείας.
Στον χώρο αυτό, όπως περιγράφεται στη μελέτη και αποτελεί την εκτεταμένη πλατεία Βάλφουρ, διατηρούνται, εφόσον αυτό είναι δυνατό, τα υπάρχοντα δέντρα της παλαιάς τριγωνικής πλατείας, με ή χωρίς μετακινήσεις και φυτεύονται και νέα, ενώ επανατοποθετούνται τα δύο περίπτερα που λειτουργούν, αλλά με νέα μορφή και διάταξη.

Στην ενότητα 3 της πλατείας Βάλφουρ και των περιμετρικών οδών συνολικής επιφάνειας 1.960τ.μ. περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση της οδού Ασημάκη Φωτήλα, μέχρι την οδό Ταξιαρχών.

Χώροι πρασίνου, φωτισμός και στέγαστρα

Στην πλατεία που διαμορφώνεται με τη μορφή κοινόχρηστου πλατώματος πολλαπλών λειτουργιών, εκτός των μεμονωμένων δέντρων, διαμορφώνονται δύο χώροι πρασίνου, ακανόνιστου, ελεύθερου σχήματος, με συγκεκριμένη γεωμετρία στη χάραξή τους, οι οποίοι παραλαμβάνουν και τις διαφοροποιήσεις του εδάφους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες υψομετρικές διαφορές και να σχηματιστούν εκτεταμένοι καθιστικοί πάγκοι που ακολουθούν τη γεωμετρία των χώρων πρασίνου.

Ιδιαίτερη σημασία για τη φυσιογνωμία της περιοχής, αποτελεί η υπάρχουσα μεγάλης ανάπτυξης, Αρωκάρια.

Στη λοιπή επιφάνεια των χώρων φύτευσης προβλέπονται θάμνοι εν σειρά μικρής ανάπτυξης με αρωματικά φυτά, σε συνδυασμό με άλλα φυτά που διατάσσονται σε ενότητες χρωμάτων, με ανθοφορία σε διαφορετικές εποχές.

Στον κύριο χώρο της πλατείας Βάλφουρ τοποθετούνται ψηλά φωτιστικά σώματα, όπως στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Στο ίδιο ύφος θα είναι και τα στέγαστρα.
Όσο για το πότε παραδίδεται το έργο, προβλέπεται ένα «γεμάτο» δίμηνο εργασιών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr