background img
banner
banner

Κινηματογραφική προβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχλωριτίκων

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» και σε συνεργασία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου, μεθαύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχλωριτίκων, θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «THE LAST OF SHEILA» (ΗΠΑ, 1973) – ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Λίγα λόγια για την ταινία: Με κίνητρο την αποκάλυψη του ατόμου που ευθύνεται για τον χαμό της γυναίκας του πριν από δύο χρόνια, ένας διάσημος κινηματογραφικός παραγωγός θα προσκαλέσει τους έξι κατ’ αυτόν υποψήφιους δολοφόνους, σε ένα σαδιστικό κρυφτό με την αλήθεια. Όμως η κρουαζιέρα στο πολυτελές του γιοτ μετατρέπεται σε μια θανάσιμη παγίδα για τα ανυποψίαστα θύματα όταν εκείνα κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα αλλόκοτο παιχνίδι γεμάτο απρόβλεπτα μυστικά.

Μία από τις ελάχιστες ταινίες μυστηρίου (whodunit) που δεν ανήκουν σε κάποιο από τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Tο σενάριο του φιλμ έχουν γράψει από κοινού ο Στίβεν Σόντχαϊμ, συνθέτης – στιχουργός μερικών εκ των πιο μυθικών μιούζικαλ του Χόλιγουντ και του Μπρόντγουεϊ (WestSideStory, Gypsy, SweeneyTodd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ) μαζί με τον ηθοποιό Άντονι Πέρκινς (Ψυχώ, Φαίδρα, Η Δίκη)!

Οι δυο τους ήταν καλοί φίλοι και ταυτόχρονα φανατικοί των διαδραστικών παιχνιδιών με αινίγματα, τα οποία μάλιστα συχνά σκάρωναν για την παρέα τους στη Νέα Υόρκη των τελών της δεκαετίας του’60. Σε ένα από αυτά βρέθηκε και ο σκηνοθέτης Χέρμπερτ Ρος, ο οποίος τους παρακίνησε να γράψουν ένα ανάλογο σενάριο που ο ίδιος θα γύριζε σε ταινία. Σκηνοθεσία: Χέρμπερτ Ρος. Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Κόμπερν, Τζέιμς Μέισον, Νταϊάν Κάνον, ΡακέλΓουέλτς, Ρίτσαρντ Μπέντζαμιν, ΊανΜακΣέιν, Τζόαν Χάκετ. Διάρκεια: 120 λεπτά. Είσοδος ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr