background img
banner
banner

Οι διακοπές ρεύματος “ρίχνουν” τη στάθμη του νερού στην πισίνα του κολυμβητηρίου Αιγίου

ΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Για τρίτη φορά μέσα στον μήνα Ιούλιο έπεσε αισθητά η στάθμη του νερού στην πισίνα του δημοτικού ανοιχτού κολυμβητηρίου Αιγίου. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το νερό έφτασε σχεδόν στη μέση. Αιτία είναι οι συνεχείς διακοπές ρεύματος που παρουσιάζονται τελευταία με πιο πρόσφατη αυτή της Κυριακής μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αιγιάλεια.

Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με κάποια τεχνικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο αντλιοστάσιο, αφορά στον αυτοματισμό που έχει εγκατασταθεί. Όταν γίνει διακοπή ρεύματος Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί αμέσως ο αυτοματισμός με αποτέλεσμα να υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του νερού μέχρι να επιλύσει το πρόβλημα ο αρμόδιος υπάλληλος τη Δευτέρα το πρωί”, μας λέει μιλώντας στo Protionline.gr ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Αιγιάλειας Τάκης Ανδριόπουλος και προσθέτει: “Με πιο απλά λόγια, δεν παίρνει μπροστά από μόνος του. Και αυτό γιατί η βαλβίδα δεν κλείνει καλά. Δεν υπάρχει λόγος όμως να γίνει κάποια παρέμβαση αυτή τη χρονική στιγμή καθώς είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου”.
Θυμίζουμε, ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγίου συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Το έργο, βάσει της μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, είναι συνολικής αξίας 353.400€ (με Φ.Π.Α.).

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός έγινε στις 29 Μαΐου και η αρμόδια Επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα υπέρ της κατακύρωσης στον οικονομικό φορέα «ΑΝΤΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΛΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με μέση έκπτωση 15,25% και διαμορφούμενη προσφορά συνολικής δαπάνης 299.509,03€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Όσο αφορά στις προπονήσεις των δύο συλλόγων του Αιγίου, αυτές δεν πραγματοποιούνται τις τελευταίες δύο ημέρες και – εκτός απροόπτου – θα επαναρχίσουν την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2018 που ξεκίνησε η λειτουργία του κολυμβητηρίου δεν είχε παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα (σε τόσο μεγάλο βαθμό) και φέτος προέκυψε τρεις φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών!

Νίκος Σπηλιωτόπουλος: “Ας μας χρεώσουν την άδεια πισίνα”

Μιλώντας στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Αιγίου Νίκος Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων τονίζοντας: “Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα κολυμβητήρια όταν γίνεται διακοπή ρεύματος. Επειδή είμαι άνθρωπος του χώρου και γνωρίζω τα προβλήματα, αυτά συμβαίνουν και στο Χαϊδάρι και στο Ψυχικό και στο Αιγάλεω και στα Χαλάνδρι, σε κολυμβητήρια που επισκέπτομαι πολύ συχνά. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Επιλύονται άμεσα όμως επειδή υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στο χώρο που μπορεί να δώσει λύση μόλις προκύψει το πρόβλημα. Εδώ μιλάμε για πλήρη αδιαφορία. Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει άμεση παρέμβαση όταν προκύψει το πρόβλημα; Όμως, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πληρώνουμε το παράβολο. Ας μας χρεώσουν λοιπόν για την άδεια πισίνα”.

Βασίλης Κωσταρίδης: “Από την Τετάρτη και πάλι προπονήσεις”

Όπως μας ειδοποίησαν πάλι από τον δήμο, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο αντλιοστάσιο έχει κατέβει αισθητά η στάθμη του νερού στην πισίνα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την δυνατότητα πραγματοποίησης προπόνησης. Από την Τετάρτη θα ξεκινήσουμε και πάλι τις προπονήσεις ως εξής: 5-6 και 6-7 προαγωνιστικές και αγωνιστικές ομάδες, 5:30 τα μικρά μας δελφινάκια από 3,5 -4 ετών και άνω (β` στάδιο εκμάθησης) και 6:15 τα πολύ μικρά μας, οι ιππόκαμποι, από 2,5 ετών (Α` στάδιο). Τα μαθήματα αποκατάστασης και ΑΜΕΑ όπως πάντα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή τους. Τέλος ειδικά για αυτή την Τετάρτη, 26/7, θα κάνουμε και το πρωί προπόνηση 10-11 έτσι ώστε να μην χαθεί η προπόνηση για το πρωινό τμήμα. Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι”, προσθέτει ο Βασίλης Κωσταρίδης από το τμήμα κολύμβησης της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr