background img
banner
banner

Οι επτά “άγνωστοι” αντίπαλοι των ομάδων της ΕΣΚΑ-Η στον 1ο όμιλο της National League 2

ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ Ο “ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ” ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ

Μετά την τοποθέτηση των ομάδων σε όλους τους ομίλους του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής απομένει να πραγματοποιηθεί η κλήρωση, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στον 1ο όμιλο της National League 2 (όπως λέγεται επίσημα πλέον η Γ΄ Εθνική) θα βρεθεί η ομάδα του Αστέρα Τέμενης στο παρθενικό της ταξίδι σε αυτήν και εκτός από τις τέσσερις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η που βρει απέναντί της άλλες επτά που προέρχονται από την ΕΣΚΑΒΔΕ (οι πέντε) και από ΕΣΚΑΚ και ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (οι άλλες δύο).

Αναλυτικά ο όμιλος απαρτίζεται από τις εξής 12 ομάδες: Αστέρας Τέμενης, Αχαγιά 82, Παναχαϊκή, Γλαύκος/Έσπερος, Προμηθέας 2014 (ΕΣΚΑ-Η), ΚΑΕ Παραμυθιάς, Ιωάννινα Σ.Κ., ΑΓΣ Ιωαννίνων, Δόξα – Πύρρος Άρτας 2001, Ιόνιος Κέρκυρας (ΕΣΚΑΒΔΕ), Αργοναύτης Νέας Κίου (ΕΣΚΑΚ), Γαργαλιάνοι (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ). Ο όμιλος θεωρείται σίγουρα πιο βατός χωρίς την παρουσία αθηναϊκών ομάδων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυνατές ομάδες. Θυμίζουμε ότι υποβιβάζονται συνολικά τέσσερις από τις δώδεκα, δύο απευθείας και δύο μέσω της διαδικασίας των πλει άουτ.

Τον Αστέρα Τέμενης τον… ξέρουμε, όπως και τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες από την τοπική μας Ένωση που συμμετέχουν στον Όμιλο. Ας πάμε να γνωρίσουμε τις υπόλοιπες επτά στο μινι αφιέρωμα πού ακολουθεί και που αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός του ΑΓΣ Ιωαννίνων είναι σχετικά άγνωστες. Μάλιστα, ούτε ο Κεραυνός Αιγίου με την πολύχρονη παρουσία στη Γ΄ Εθνική από τη δεκαετία του 90 δεν έτυχε να βρεθεί ποτέ αντίπαλός τους (εκτός του ΑΓΣΙ).

ΑΓΣ Ιωαννίνων: Με στόχο την άμεση επιστροφή στη Β΄ Εθνική

Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων έχει επίσημο έτος ίδρυσης το 1963 και αγωνίζεται με χρώματα το μπλε και το λευκό. Στο έμβλημά του εμφανίζεται ο ταύρος. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου διαθέτει τμήματα ανδρών και γυναικών. Έδρα των τμημάτων αποτελούσε το κλειστό της Λιμνοπούλας και πλέον γίνεται χρήση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 κατάφερε να ανέβει στη Β΄ εθνική. Τις επόμενες δεκαετίες συμμετείχε κυρίως στις εθνικές κατηγορίες ενώ για μικρότερο χρονικό διάστημα συμμετείχε στην ΕΣΚΑΒΔΕ. Πέρυσι υποβιβάστηκε από τη Β΄ Εθνική και επέστρεψε στη Γ΄ κατηγορία, όπου λογικά θα “στοχεύσει” στην άμεση επιστροφή του.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΚ: Φέτος έκλεισε μόλις 8 χρόνια ζωής

Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ιωάννινα (IBC) δραστηριοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και βρίσκεται η έδρα του, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Επίσημο έτος ίδρυσής του είναι το 2015 και αγωνίζεται με χρώματα το μπλε, το κίτρινο και το άσπρο. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης ανδρών, γυναικών και καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο. Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2021-22,ο ΣΚ Ιωάννινα έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής, στον 3ο όμιλο. Τερμάτισε στην 11η θέση με 7 νίκες και 17 ήττες και υποβιβάστηκε στην Γ εθνική. Το καλοκαίρι του 2016 ο σύλλογος συγχωνεύτηκε με τον Αστέρα Καλπακίου και αγωνίστηκε στην θέση του στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2020-21 έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής, στον 3ο όμιλο. Το πρωτάθλημα διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και έπαιξε μόλις 2 αγώνες.

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική

Την παραμονή της στην Γ’ Εθνική εξασφάλισε πέρυσι η ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ χάρη στο μεγάλο διπλό στην έδρα της Ανόρθωσης Βόλου με σκορ 63-77 και έκανε το 3-2 στις νίκες των Play – Out. Έτσι θα αγωνιστεί φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Σε μια χρονιά όπου για να παραμείνεις στην κατηγορία έπρεπε ουσιαστικά να κάνεις πρωταθλητισμό, αφού το 50% των ομάδων έπεσαν στα τοπικά, οι παίκτες του Θοδωρή Τσιρώνη έκαναν την υπέρβαση και άφησαν τη μεγαλύτερη χαρά της σεζόν για το τέλος.
Η ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιάς έχει χρώματα το πράσινο και το λευκό και χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό στους Κωστακιούς Άρτας.

ΔΟΞΑ/ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ: Μετά από 18 χρόνια ξανά στη Γ΄ Εθνική

Ότι δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες πέρυσι, το πέτυχε φέτος εντυπωσιακά, αφού η ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική αήττητη. Επέστρεψε μάλιστα στην κατηγορία μετά από 18 ολόκληρα χρόνια. Κοινή πορεία και στο νέο πρωτάθλημα της Γ ‘Εθνικής θα έχει η ομάδα Άρτας με τον προπονητή Τάκη Παππά καθώς διοίκηση και προπονητής έδωσαν τα χέρια και έτσι θα βρίσκεται στο πάγκο και τη νέα σεζόν. Στο πλάι του θα βρίσκεται ο μέχρι πρότινος παίκτης της ομάδας Κώστας Μάνθας ο οποίος θα εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή.

ΙΟΝΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Στη Γ΄ Εθνική μέσω Wild Card

Στη Γ Εθνική Κατηγορία, (ή αλλιώς National League 2) θα αγωνίζεται την νέα σεζόν η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ιόνιου Κέρκυρας, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έδωσε στο σωματείο του νησιού την Wild Card. Έτσι, μετά από κάποια χρόνια θα υπάρξει ξανά εκπροσώπηση, μετά από αυτήν του Φαίακα Κέρκυρας (σε Β και Γ Εθνική) στην τέταρτη κατηγορία της πυραμίδας του Πρωταθλήματος μπάσκετ . Ο Ιόνιος πέρυσι έχασε την άνοδο αγωνιστικά από τη Δόξα Πύρρου Άρτας στα πλέι οφ, παρότι τερμάτισε πρώτος και αήττητος στην κανονική περίοδο της Α ΕΣΚΑΒΔΕ.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ: Πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική

Ο Αργοναύτης Νέας Κίου ιδρύθηκε το 1933 και το 1988 δημιουργήθηκε η ομάδα μπάσκετ που εντάχθηκε στα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αργολίδας – Κορινθίας. Έδρα του συλλόγου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου. Η ανδρική ομάδα μετέχει αδιάκοπα στο πρωτάθλημα της Α1΄ Ε.Σ.Κ.Α.Κ. από το 1990, ενώ τα τελευταία χρόνια τερματίζει μέσα στη πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Η ομάδα της Αργολίδας φέτος κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα στην Α1 ΕΣΚΑΚ κερδίζοντας μια αγωνιστική πριν το τέλος τον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων με 76-66, υπερκαλύπτοντας και το 70-68 της ήττας της στον πρώτο γύρο και ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική.\

ΑΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Ένας ακόμη “νεοφώτιστος” στη Γ΄ Εθνική

Ο Γ.Σ. Γαργαλιανων νίκησε με 90-77 τον Σπαρτιατικό Γ Σ. στον πρώτο και μοναδικό αγώνα της τελικής των play offs του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α’ 1 Κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων καί κατέκτησε αήττητος τον τίτλο.
Παράλληλα ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων πανηγύρισε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ’ Εθνική Κατηγορία 37 χρόνια μετά ην ίδρυσή του (1986). Έτσι θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Γ’ Εθνική.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr