background img
banner
banner

Οι νέοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

-Γράφει η Πολιτικός Επιστήμονας & Διεθνολόγος Γιώτα Χριστοπούλου, υποψήφια με την παράταξη ‘’Αιγιάλεια Τώρα’’ του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου-

Η πολιτική έχει ανάγκη το οξυγόνο των νέων ανθρώπων, τη δημιουργική τους ματιά και τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον. Οι νέοι μέσα στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο της χώρας μας αισθάνονται απογοητευμένοι τόσο από το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται όσο και από την έλλειψη προοπτικής και ουσιαστικών λύσεων. Είμαστε η γενιά που έχει κουραστεί με το ‘’θα’’ και νιώθει την ανάγκη να στραφεί στο ‘’να’’. Μέσω της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά θα επέλθει η ανανέωση στο τόπο μας. Μόνο έτσι θα δούμε τον τόπο μας όπως του αξίζει.

Ένας τρόπος προσέγγισης και κατανόησης ζητημάτων που απασχολούν την νεολαία θα μπορούσε να πραγματωθεί μέσα από την λειτουργία του θεσμού των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων Νεολαίας με σκοπό τη συμμετοχή των νέων στα κοινά. Η ενεργοποίηση των νέων θα δώσει ακόμη μια νέα πνοή και ζωντάνια στα χωριά και τις κοινότητες της Αιγιάλειας.

Σαφώς όταν κάνω λόγο για ‘’νέους ανθρώπους’’ δεν αναφέρομαι απλώς στα ηλικιακά χαρακτηριστικά. Εξάλλου στην πολιτική είναι απαραίτητη η ηλικιακή ισορροπία στη δομή του εκάστοτε πολιτικού πλαισίου. Η θέληση για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο να αποτελεί αξίωση για την επιλογή πολιτικών προσώπων. Πίσω από τα νούμερα της ηλικίας πρέπει να βλέπουμε τους ανθρώπους. Δεν αρκεί ένας άνθρωπος να είναι νέος.

Χρειάζεται θέληση, όραμα, γνώσεις και φρέσκιες ιδέες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι στο πλευρό της νεολαίας προκειμένου και η ίδια η νεολαία να μπορεί να εκφραστεί μέσω αυτής. Είναι αναγκαίο να προστεθούν νεανικές αντιλήψεις ώστε να πετύχουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση πολιτών, κοινωνίας, δικαιωμάτων, ανάπτυξης, ασφάλειας, πολιτισμού. Οι νέοι άνθρωποι να διεισδύσουν στον πυρήνα της τοπικής αλλά και περιφερειακής εξουσίας. Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ακουστεί ένας σύγχρονος, κοινωνικός λόγος.

Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών της τόσο σε συλλογικές δράσεις όσο και στις αυτό-διοικητικές εκλογές με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας, του διαλόγου και της αλληλεπίδρασης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr