background img
banner
banner

Περίοδος μαζικών τουριστικών αφίξεων…

12 ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΕΡ ΑΠΟ 12 ΧΩΡΕΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΆΡΑΞΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ

Χιλιάδες τουρίστες καταφθάνουν σε τουριστικά καταλύματα σε Αχαΐα και Ηλεία μέσω του αεροδρομίου του Αράξου τα τελευταία 24ωρα. Αφετηρία είναι οκτώ πτήσεις που έγιναν την Τρίτη που μας πέρασε 4 Ιουλίου ενώ ένα νέο μεγάλο κύμα αφίξεων, με άλλες οκτώ πτήσεις σ ένα 24ωρο, αναμένεται σήμερα Παρασκευή 7 του μηνός.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ βαδίζουμε σταδιακά προς την κορύφωση της φετινής τουριστικής σεζόν (η hi-seazon ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου) από αυτή την Τρίτη 4/7/2023 και κάθε Τρίτη μέσα στον Ιούλιο (11, 18 και 25/7/2023) στον Άραξο θα έχουμε την άφιξη 8-10 πτήσεων τσάρτερ από οκτώ εταιρείες του εξωτερικού.

Το βασικό κύμα είναι Πολωνοί τουρίστες με προορισμό τα καταλύματα της Αχαΐας και Γερμανοί, Βέλγοι, Ρουμάνοι Αυστριακοί και Σλοβένοι τουρίστες.

Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου είναι προγραμματισμένες οκτώ πτήσεις ενώ κάθε Παρασκευή έως και τα τέλη του μήνα (14, 21 και 28/7/2023) θα πραγματοποιούνται επτά πτήσεις από Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Σλοβενία από τέσσερις αεροπορικές εταιρείες. Από Γερμανία πετά προς Άραξο με 20 πτήσεις μέσα στο μήνα από Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη, Ντίσεντολφ και Ανόβερο η TUIFLY με προορισμό κυρίως 5άστερα ξενοδοχεία στην Ηλεία αλλά και μονάδες της Αχαΐας.

Ακόμη ένα μεγάλο κύμα αφίξεων μέσω Αράξου έχουμε από το περασμένο Σάββατο 1η Ιουλίου το οποίο συνεχίζεται αύριο Σάββατο 8 του μηνός και θα παραταθεί για τα Σάββατα 15, 22 και 29 Ιουλίου, για 10 πτήσεις μέσα στο μήνα από Λιθουανία και Σλοβακία.

Μεθαύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο πτήσεις, από το Ισραήλ που αποτελεί φέτος έναν από τους μεγαλύτερους «τροφοδότες» του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα με 20 χιλιάδες προγραμματισμένες αφίξεις, και τη Σλοβενία.

Από την Τρίτη έως και την Κυριακή στον Άραξο έχουμε 23 πτήσεις τσάρτερ από τις οποίες οι 12 μέσα στο τριήμερο, από σήμερα έως και μεθαύριο, που αποτελούν και αριθμό ρεκόρ για φέτος.

Πλησιάζουν τα 100…

Για το μήνα Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί (έγινα ήδη ή αναμένονται στον Άραξο) 96 πτήσεις τσάρτερ από 12 Ευρωπαϊκές χώρες. Τα προγραμματισμένα μόνο από Γερμανία τσάρτερ μέσα στον Ιούλιο ξεπερνούν τα 25.

Αφίξεις έχουμε και από Ισραήλ, Σλοβενία και Αυστρία με τρεις νέες αεροπορικές εταιρείες (ΕLAL, TRADE AIR, AUSTRIAN) που ξεκίνησαν μέσα στον Ιούνιο να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Αράξου.

Μέσα στο μήνα Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 85 πτήσεις τσάρτερ από 10 χώρες ενώ με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, το Μάιο, μέσω του Αράξου, πραγματοποιήθηκαν 48 πτήσεις.

Οι εταιρείες

Κατά την περίοδο Μάιος – Ιούνιος – Ιούλιος, με έναρξη από 5/5/2023 μέσω του Αράξου εκτός της TUIFLY πετούν οι ΕLAL (Ισραήλ), TRADE AIR (Σλοβενία) ενώ η εταιρεία AUSTRIAN (Αυστρία – Βιέννη) είναι νέα «άφιξη» στον Άραξο για τον Ιούλιο.

Η εταιρεία TRAVEL SERVICE εξυπηρετεί ήδη από τον Ιούνιο Τσεχία και Σλοβακία, η JETAIR FLY ξεκίνησε πτήσεις από το Μάιο (Βέλγιο – Βρυξέλλες) όπως και η ΝΕΟS η οποία πετά ήδη προς Άραξο εδώ και δύο μήνες από Ιταλία (Μιλάνο).

Οι αεροπορικές εταιρείες ENTERAIR (Βαρσοβία) και η RYANAIR εξυπηρετούν ήδη από το Μάιο την Πολωνία, η SKY EXPRESS πετά ήδη από Ρουμανία (Τιμισοάρα) και η GETJET AIRLINES από Λιθουανία.

Αύξηση σε σχέση με το 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, 11.081 ταξιδιώτες μετακινήθηκαν από το Αεροδρόμιο του Αράξου κατά τον μήνα Μάιο, αυξημένοι κατά 2.608 σε σχέση με τον Μάιο του 2022.

Στην πλειοψηφία τους είναι τουριστικές αφίξεις (6.508 τουρίστες αφίχθησαν ενώ αναχώρησαν για το εξωτερικό 4.186 άτομα και είχαμε ακόμη 387 άλλες διελεύσεις.)
Στο αεροδρόμιο του Αράξου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και την Τράπεζα της Ελλάδος, το Μάιο του 2022 είχαν μετακινηθεί 8.473 άτομα (τουριστικές αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ, αναχωρήσεις και άλλες διελεύσεις) με 4.822 αφίξεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr