background img
banner
banner

Σύσταση Τμήματος Δημοτικής – Τουριστικής Αστυνομίας στον δήμο Αιγιαλείας!

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

Η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας στην τήρηση της νομιμότητας είναι πολύ σημαντική από σύστασής της στον δήμο Αιγιαλείας. Οι ανάγκες ωστόσο του δήμου, λόγω και της μεγάλης έκτασής του, είναι τεράστιες κι αυτό ανάγκασε τη δημοτική αρχή να κινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση Τμήματος Δημοτικής- Τουριστικής Αστυνομίας, με πιο διευρυμένη και αποτελεσματική δράση.
Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ΄΄η δημιουργία Τμήματος Δημοτικής – Τουριστικής Αστυνομίας ήταν μέλημά μας από την αρχή, ωστόσο δεν ήταν εύκολο να υλοποιηθεί, καθώς έπρεπε να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, αρχής γενομένης από το προσωπικό. Για να δημιουργηθεί ένα Τμήμα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας τριών βαρδιών. Πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά την έγκριση εννέα νέων θέσεων προσωπικού, να προχωρήσουμε στη σύσταση του Τμήματος΄΄.

Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή, στο γραφείο Δημοτικής Αστυνομίας υπηρετούν δύο άτομα κι ένας υπηρεσιακός υπάλληλος. Με τα επιπλέον εννέα άτομα, το Τμήμα θα αποτελείται από δώδεκα υπαλλήλους και θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του δήμου, όλο το εικοσιτετράωρο. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο, εκτός από το κακουργηματικό μέρος.

Θα βοηθήσει στην τήρηση της νομιμότητας

΄΄Το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πολύ σημαντικό, έχουμε καταφέρει πολλά ως τώρα και με τόσο λίγο προσωπικό, πολύ δε περισσότερο όταν στελεχωθεί το Τμήμα΄΄, ανέφερε ο κ. Καραΐσκος, τονίζοντας και το πόσο σημαντική θα είναι η δράση των δημοτικών αστυνομικών στις παραλίες του καλοκαιρινούς μήνες για την τήρηση της νομιμότητας, αλλά και πόσο θα βοηθήσει σε θέματα οδικής ασφάλειας των πολιτών. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ρόλος του Τμήματος θα είναι επικουρικός και στις Υπηρεσίες της Αστυνομίας.
Ένα άλλο θέμα που επιθυμεί να διευθετήσει η αρμόδια αντιδημαρχία, έχει να κάνει με τον στόλο του Τμήματος. ΄΄Αυτή τη στιγμή, η Δημοτική Αστυνομία έχει μόνο ένα όχημα. Έχουμε κάνει ενέργειες και αναμένουμε ένα ακόμη αυτοκίνητο καθώς και μία μηχανή΄΄, σημείωσε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr