background img
banner
banner

Αυγουστιάτικη θύελλα…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ» ΚΑΡΠΕΤΑ, ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ «ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε δοκιμασία τέθηκε από την Τρίτη 8 Αυγούστου ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα καθώς η ανακοίνωση για τον υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου (Σπύρος Σκιαδαρέσης) συνδυάστηκε με μια σημαντική διαρροή καθώς ένα άλλο μέλος και πρώην στέλεχος του κόμματος, από την ίδια μάλιστα περιφερειακή παράταξη, ο Κώστας Καρπέτας, βρέθηκε -εντός 24ώρου- αντίπαλος, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πριν καν προλάβει να σηκώσει την πρώτη… σκόνη η επανεκκίνηση της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» με επικεφαλής πλέον τον Σπύρο Σκιαδαρέση, πολλοί είναι αυτοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που αναζητούν ευθύνες για το χειρισμό της υπόθεσης με τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Δυτική Ελλάδα. Το θέμα άνοιξε προ 10ημέρου με την εμπλοκή δύο ονομάτων, μεταξύ αυτών και του Κώστα Καρπέτα, σε σενάρια κοινής υποψηφιότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Το τέλος στη συζήτηση επιχείρησε να βάλει βεβιασμένα η Χαριλάου Τρικούπη, κεντρικά, με ανακοίνωση της «Επιτροπής Σκανδαλίδη» για το «χρίσμα» στη Δυτική Ελλάδα.
Όπως φαίνεται όμως, πριν την ανακοίνωση της Δευτέρας, είχε προηγηθεί και έντονο παρασκήνιο στο οποίο εμπλέκονται οι βουλευτές της Περιφέρειας τους οποίους κάποια στελέχη στοχοποιούσαν ήδη.

«Πως έφτασε το όνομα του Κώστα Καρπέτα αλλά και μια άλλη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, να μπαίνει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ ήδη το επεξεργαζόταν η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ; Τι έγινε από την ώρα που από την Πάτρα και τις άλλες πρωτεύουσες άλλα ονόματα έφυγαν (Σ. Σκιαδαρέσης, Ιωαν. Λύτρας, Κωνσταντόπουλος) και άλλα μπήκαν στην πορεία στο τραπέζι;» αναρωτιέται στέλεχος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλει βέβαια να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το παρασκήνιο

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, επίσημα, δεν δέχεται ότι υπήρξε επεξεργασία πρότασης για πρόσωπο κοινής αποδοχής με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι όχι μόνο τέθηκε θέμα αλλά για μέρες η συνεργασία (ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) φαινόταν ότι είναι σχεδόν μονόδρομος!

«Το όνομα του Κώστα Καρπέτα αξιολογήθηκε και ‘κόπηκε’ στο ΠΑΣΟΚ εν γνώση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι την ίδια ώρα, το ίδιο πρόσωπο, υπάρχει και αξιολογείται από άλλο κόμμα. Εν γνώση κάποιων στήθηκε αυτό το σκηνικό και μια πρόταση που ξεκίνησε από την Χαρ. Τρικούπη, στην πορεία έγινε η πρόταση άλλων για την Περιφέρεια Δυικής Ελλάδος!» είναι το καυστικό σχόλιο που γίνεται στο Protionline.gr μέσα από την οργάνωση της Πάτρας.

Εκτός βέβαια από τα ‘καυστικά σχόλια’ σε γνώση τoυ Protionline.gr είναι και διάλογοι που έγιναν μέσα στο κόμμα, τις κρίσιμες ώρες της επιλογής από την «Επιτροπή Σκανδαλίδη».
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας έβαλε ευθέως κατά των βουλευτών Γιώργου Παπανδρέου (Αχαΐας) και Χριστίνας Σταρακά (Αιτ/νια) μιλώντας για «επιλογές πανικού» και κατηγορώντας τους πως «φοβούνται μην τους περάσουν χαλινάρια».

Το σχόλιο έγινε με αφορμή την απόφαση, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, να κοπεί η υποψηφιότητα του τέως βουλευτή Αιτ/νιας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλου η οποία υπήρχε επί μακρόν στο τραπέζι και κάλυπτε μάλιστα και τις προδιαγραφές που είχαν θέσει οι τρεις Νομαρχιακές (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας) για υποψήφιο περιφερειάρχη «στέλεχος πρώτης γραμμής».

Κώστας Καρπέτας, Σπύρος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Καμία εμπλοκή Κατσιφάρα

Ο τρόπος με τον οποίο δημόσια στελέχη άνοιξαν το στόμα τους και βάλλουν μάλιστα κατά βουλευτών, βγάζει από το κάδρο τον Απόστολο Κατσιφάρα συνεργάτης του οποίου είναι ο Κώστας Καρπέτας.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος έχει δεχθεί αρκετή κριτική στο κόμμα από την ώρα που επέλεξε να αποδεχθεί, το 2019, στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποστασιοποιηθεί γι αυτό και τα βέλη κατευθύνονται προς τους νυν βουλευτές και, δευτερευόντως, στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Εκτιμάται πάντως ότι, λόγω και των διακοπών του Αυγούστου, θα υπάρξει ένα διάστημα κατά το οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει η ηρεμία στο εσωτερικό ενώ, αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου, πολλά στελέχη θα πρέπει να μπουν στο δίλημμα της επιλογής στρατοπέδου. Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκτίμα ότι οι διαρροές προς την παράταξη του κ. Καρπέτα, θα είναι τελικά περιορισμένες.

Επισημοποιεί το γάμο ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ’ ένα νέο αγώνα. Με μόνο ορίζοντα τη νίκη και την επιστροφή της Περιφέρειας στα χέρια των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι, χωρίς συμβιβασμούς, με πλήρη ατζέντα πολιτικών στόχων.

Θέλουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανθρωποκεντρική, δημιουργική, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, με προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη. Περιφέρεια που θα κοιτάζει με σιγουριά στο μέλλον, με πρωτοπόρες πρωτοβουλίες στο πεδίο της Γνώσης, της Καινοτομίας, της Πράσινης Οικονομίας και της Κοινωνικής Συνοχής, του Πολιτισμού, της Επιχειρηματικότητας, της Εξωστρέφειας, της Ανάπτυξης που δεν θα ωφελεί ή δεν θα ευνοεί τους λίγους αλλά τους πολλούς και πριν απ’ όλους τους πιο αδύναμους.

Θέλουμε μια Περιφέρεια όλων. Μια Περιφέρεια ανοικτή, διάφανη, με λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Όχι μια Περιφέρεια των λίγων και των φίλων που αποκλείει τους πολίτες και τους διακρίνει σε αρεστούς και μη» αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καρπέτας με την οποία επιβεβαίωσε και το σχετικό δημοσίευμα του Protionline.gr ότι προχωρά, χωρίς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Την υποψηφιότητα του Κώστα Καρπέτα αναμένεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωσή του σήμερα Τετάρτη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr