background img
banner
banner

Αυτοψία δημάρχου στα έργα στα πυρόπληκτα

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ… ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Πυρόπληκτες περιοχές σε Διακοπτό και Τράπεζα επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ύδρευσης, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Διακοπτού και Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, την πρόεδρο της Κοινότητας Τράπεζας Ξανθή Παπακανέλλου και από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, καθώς η επιχείρηση λειτούργησε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και ήδη πριν ακόμα σβηστεί η πυρκαγιά, είχε γίνει ήδη η παραγγελία για την αντικατάσταση κατεστραμμένων σωλήνων και αγωγών σε Τράπεζα, Πούντα και περιοχές Διακοπτού, συνολικού μήκους 4,5 χλμ., που άρχισαν να τοποθετούνται από την επόμενη κιόλας μέρα, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.

Τα έργα που εκτελούνται και βρίσκονται στο τελικό στάδιο

Στις εργασίες συμπεριλαμβάνεται και η ανεξαρτητοποίηση της ύδρευσης από το μέχρι πρότινος μικτό δίκτυο με την άρδευση, βελτιώνοντας έτσι τις παροχές νερού, ενώ καθαρίστηκε το δίκτυο του οικισμού Πούντας και μπήκαν σε λειτουργία νέα αντλητικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, έγινε αντικατάσταση δικτύου άρδευσης στη θέση Αλωνάκι Διακοπτού για την άμεση εξυπηρέτηση των χρηστών που διατηρούν εκεί καλλιέργειες. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται οι τελικές εργασίες επίχωσης των αγωγών και η αντικατάσταση του δικτύου σε σημεία με ιδιαίτερες ανάγκες, ώστε σε λίγες ημέρες να έχουν ολοκληρωθεί.

Ικανοποίηση Καλογερόπουλου για την αμεσότητα

Μετά την αυτοψία, ο δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας είναι μια από τις καλύτερα οργανωμένες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης σε όλη την Ελλάδα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να λειτουργεί τάχιστα και στοχευμένα ώστε να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες στους δημότες.

Στην περίπτωση της πυρκαγιάς, οι νέοι αγωγοί είχαν φτάσει ήδη μία ημέρα μετά και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ανάθεσης και έναρξης των εργασιών έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες, κάτι που στο κοντινό παρελθόν θα φάνταζε αδύνατον. Συνεχίζουμε συνεπείς στην υποχρέωσή μας να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των δημοτών μας σε κάθε περίπτωση και με αυξημένη φροντίδα σε έκτακτα περιστατικά».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr