background img
banner
banner

Η Γεωργία Ντάτσικα στηρίζει τους πληγέντες αμπελοκαλλιεργητές

Το δίκαιο αίτημα των αμπελοκαλλιεργητών της Αχαϊας να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους από τον περονόσπορο, παρότι αυτό δεν προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α., στηρίζει με συγκεκριμένες ενέργειες η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη, «Μπροστά για Όλους», Γεωργία Ντάτσικα.

Για την προώθηση του προαναφερόμενου αιτήματος, η κυρία Γεωργία Ντάτσικα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Επιπλέον, συναντήθηκε και με τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πατρών, Γιώργο Τσιλιγιάννη, ο οποίος , εκτός άλλων, της έθεσε και το μείζον πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της υποστελέχωσης του Οργανισμού.

Ανεξαρτήτως αυτού, η κυρία Γεωργία Ντάτσικα έθεσε στις επαφές της μετ’ επιτάσεως το αίτημα των πληγέντων αμπελοκαλλιεργητών για την αποζημίωση τους, με τη βάσιμη προσδοκία ότι θα επιτευχθεί η απαιτούμενη ευελιξία και αυτό θα ικανοποιηθεί, βεβαιότητα που εξέφρασε και στον πρόεδρο του κλάδου Δημήτριο Παρασκευόπουλο, με τον οποίο, επίσης, συναντήθηκε.

Σημειώνεται ότι οι πολλές βροχοπτώσεις, κυρίως την άνοιξη, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, είχαν ως αναπόφευκτη επίπτωση ο περονόσπορος και το ωΐδιο του θείου να καταστρέψουν σε μεγάλο βαθμό τις αμπελοκαλλιέργειες της Αχαϊας.

Ωστόσο, ο υφιστάμενος κανονισμός αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α. δεν προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων για πλήγματα από τον περονόσπορο, παρά το γεγονός ότι οι αμπελοκαλλιεργητές για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους έχουν κληθεί να καταβάλουν την εισφορά υπέρ του ΕΛ.Γ.Α., με σκοπό την ασφάλιση της παραγωγής τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η κυρία Γεωργία Ντάτσικα σε όλες τις επαφές της εξήρε την απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, και των στελεχών της περιφερειακής αρχής, που είναι επιφορτισμένα με θέματα της αγροτικής πολιτικής, που φέρνουν εκτάκτως το συγκεκριμένο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr