background img
banner
banner

Ο μηχανισμός ανασκουμπώνεται…

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΈΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗΣ, ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Η υποψήφια γα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου στις 18:30 το απόγευμα σήμερα θα κάνει στάση στο Αίγιο (Ηabit cafe Mητροπόλεως) και στις 20.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων της στο Multi star cafe (Ηρώων Πολυτεχνείου), στην Πάτρα.

Στο πλευρό της νεαρότερης υποψήφιας για την προεδρία αναμένεται να είναι όλος ο τοπικός μηχανισμός. Ανεξάρτητα της προτίμησής τους, τα στελέχη και φίλοι του κόμματος θέλουν να υπάρξει επιτυχία στην διπλή σημερινή συγκέντρωση με στόχο τη μέγιστη ενεργοποίηση της βάσης και τη συμμετοχή στη διαδικασία. Για την Πέμπτη 24 Αυγούστου αναμένεται η επίσκεψη στην Πάτρα του Νίκου Παππά όπου επίσης αναμένεται να δώσει το παρόν το σύνολο του τοπικού μηχανισμού. Ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία θα μιλήσει στο Multi star cafe στην Ηρώων Πολυτεχνείου στις 20.00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Ήδη ο πήχης για τις εκλογές της 10/9/2023 έχει μπει πανελλαδικά στα 150 χιλιάδες μέλη, όσους είχαν συμμετάσχει στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές (2022), μετά την πρώτη ήττα του Αλέξη Τσίπρα το 2019.

Αυτή τη φορά ο υποψήφιος δεν θα είναι ένας αλλά -τουλάχιστον- τρεις, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο αριθμός αυτών που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ.

“Υποδεχόμαστε υποψηφίους με στόχο, την επόμενη μέρα, να προχωρήσουμε μπροστά με μια νέα ηγεσία. Θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα μέσα από τις διαδικασίες, το διαρκές συνέδριο, την προεδρική εκλογή αλλά και την παρέμβασή μας στα αυτοδιοικητικά, θα σφυρηλατήσουμε μια νέα ενότητα η οποία θα στηριχτεί σε μια ισχυρή στελεχιακή βάση. Ήδη τα μηνύματα που έχουμε είναι μια τάση συσπείρωσης, τάση η οποία ενισχύεται και από μια εικόνα διάλυσης και ανασφάλειας που μεταφέρει στην κοινωνία η κυβέρνηση η οποία εξελέγη πρόσφατα. Αρκεί να πετύχουμε την απαραίτητη ανανέωση μέσα από τις διαδικασίες που είναι αυτή την περίοδο σε εξέλιξη” αναφέρει ο πρώην Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αιγιαλείας και μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του κόμματος Άκης Μουρίκης.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών και μελών του, σημείο αναφοράς για το κόμμα είναι η ιστοσελίδα vote.syriza.gr, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την εκλογική διαδικασία, καθώς και για την δράση των υποψήφιων προέδρων. Το σύνθημα της καμπάνιας είναι «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» γιατί, όπως στοχεύει η καμπάνια: «Το αύριο ξεκινά από εμάς».

Στηρίζουν Αχτσιόγλου

Υπέρ της υποψηφιότητας της πρώην υπουργού Εργασίας φέρεται να είναι και η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου ενώ την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζει και ο τέως βουλευτής Κώστας Μάρκου και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, Μιχάλης Σιδηρόπουλος. Υποστηρικτές και συνεργάτες της πρώην αναπλ. Υπουργού κ. Αναγνωστοπούλου αλλά και του πρώην βουλευτή κ. Μάρκου τάσσονται πάντως με άλλους υποψηφίους για την προεδρία.

Οι “παλιοί” με Ευκλείδη

Εκτός από τη γνωστή πρωτοβουλία «+53», ισχυρά ερείσματα στην τοπική κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από πρώην “Προεδρικούς” έχει αποκτήσει πλέον και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μεταξύ των υποστηρικτών του είναι δύο πρώην βουλευτές Αχαΐας, οι Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έχει βρεθεί τελευταία στην Πάτρα δύο φορές, στις 30 Ιουλίου για την προεδρική εκλογή και την υποψηφιότητά του αλλά και τον Ιούνιο, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Η τάση Παππά

Την υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά φέρονται να υποστηρίζουν ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η Ελένη Συμεωνίδου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς και η Σοφία Σιδέρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κ. Παππάς έχει τη στήριξη πολλών προεδρικών και κεντρώων, ανταγωνιζόμενος την Έφη Αχτσιόγλου.

Τα στελέχη θέτουν προϋποθέσεις…

Το τοπίο ενόψει των προεδρικών εκλογών παραμένει πάντως ρευστό καθώς πολλά είναι τα στελέχη που αναμένεται να “μιλήσουν” μετά το τέλος της εβδομάδας.

Την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου φέρεται να υποστηρίζει μια σειρά νέων στελεχών στο νομό που επιθυμούν να λάβουν κομβικές θέσεις στα όργανα, την επόμενη μέρα της προεδρικής εκλογές, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει δυναμική ώστε να αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση…

Ουδετερότητα, έως τουλάχιστο την έναρξη του διαρκούς συνεδρίου στις 2 Σεπτεμβρίου, είναι η άποψη του κ. Μουρίκη και μελών της Ο.Μ. Αιγίου. Οι πληροφορίες λένε ότι πριν την έναρξη του διαρκούς συνεδρίου ίσως και να υπάρξει μια 4η υποψηφιότητα, αυτή του προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου οι “μετοχές” του οποίου είναι ανεβασμένες στο κόμμα. Ο ίδιος πιέζεται να καταθέσει το ενδιαφέρον του έστω και την τελευταία ώρα καθώς δεσμεύεται σήμερα λόγω του ρόλου που έχει αναλάβει τη βουλή, με απόφαση και της Πολιτικής Γραμματείας. Ο ίδιος θα πρέπει όμως άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του καθώς η απουσία του από την προεκλογική δραστηριότητα -που μπαίνει στην τελική της ευθεία πλέον- θα του στερήσει πόντους, εφόσον θελήσει να είναι στον αγώνα για την προεδρία.

Η κ. Αχτισόγλου φαίνεται πάντως ότι, προς το παρόν, έχει ένα προβάδισμα σε επίπεδο Αχαΐας, ιδιαίτερα αν χρειαστεί β’ γύρος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο…
Με βάση βέβαια τα μέχρι στιγμής δεδομένα, και με το ενδεχόμενο να μην δηλώσει ενδιαφέρον για την προεδρία ο κ. Φάμελλος, ανατρέποντας και τους συσχετισμούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr