background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Η ανάδειξη της Αρχαίας Ελίκης είναι προτεραιότητα και δέσμευση»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», επισκέφθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελίκης, ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την Διευθύντρια των ανασκαφών, Αρχαιολόγο Ντόρα Κατσωνοπούλου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα του υστεροκλασικού οικισμού της Ελίκης, η ανακάλυψη του οποίου έχει αλλάξει τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα σχετικά με τον καταστροφικό σεισμό του 373π.Χ..

Τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας απέδειξαν ότι σύντομα, μετά τον σεισμό, η Ελίκη αναγεννήθηκε και ανέπτυξε ακμαίο οικισμό, στον οποίο εντάσσεται και το μοναδικό στην Μεσόγειο μεγάλης κλίμακας εργαστήριο βαφής υφασμάτων, το οποίο διατηρείται σε άριστη κατάσταση με όλες τις κατασκευές και δεξαμενές, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη.

Μπορεί να γίνει άμεσα ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος

0 υποψήφιος Δήμαρχος και τα μέλη του Συνδυασμού συζήτησαν με την επικεφαλής Αρχαιολόγο και το μεγάλο ζήτημα της συνέχισης των ανασκαφών και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, η θέση του οποίου βρίσκεται σε προνομιακή περιοχή του Δήμου, σύνδεσης με την Π.Ε.Ο. και τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί άμεσα να γίνει ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της περιοχής Αρχαίας Ελίκης.

Ο κ. Γούτος μετά την επίσκεψη και την εκτενή ενημέρωση, δήλωσε: «Για την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», η συνέχιση των ανασκαφών αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευση απέναντι στην Ερευνητική Ομάδα και τους πολίτες της Αιγιάλειας. Η ανάδειξη της περιοχής της Αρχαίας Ελίκης είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη και την τουριστική αναβάθμιση του Δήμου Αιγιαλείας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr